Maifs hemmaborg får ett nytt namn

Motalas bandyborg fick nytt namn. Det får nu också den bredvidliggande ishockeyborgen på Motala isstadion, som byggdes 1996.

Motala AIF:s hemmaborg, här en kvalmatch från 2014, byter namn. Från Exeohallen till Iverhallen som hallen kommer att heta tre år framåt.

Motala AIF:s hemmaborg, här en kvalmatch från 2014, byter namn. Från Exeohallen till Iverhallen som hallen kommer att heta tre år framåt.

Foto: Anders Törnström

Ishockey2019-09-12 16:30

Det nya namnet, och namnet tre år framåt, blir nu Iverhallen. Kontraktet har förlängts med samma företag, Exeo. IT-företaget har bytt namn till Iver. Nu blir det ändrade logotyper på hallvägg och även på matchtröjorna.

–  Det känns jättebra. Här säkrar vi en inkomst till våra ungdomar, säger Motala AIF:s ishockeyordförande Stefan Svärd. 

Det var förra veckan som IFK Motala meddelade sitt namnbyte från XL bygg arena till k bygg arena efter namnbyte på huvudsponsorn.

Motala ishall invigdes 14 september 1996 när Maifs A-lag spelade 9-9 mot Gamla Tre Kronor inför 1 200 personer.

Då var den största sponsorn till Maifs ishockey Electrolux och hallnamnet blev Electroluxhallen i 13 år fram till 2009. Därefter har hockeyborgen hetat Platenhallen 2009-2011 och sedan Exeohallen de senaste åtta åren.

Nu blir Iverhallen arenans fjärde namn.

Maifs nästa träningsmatch inför trean är borta mot Skärblacka på fredag. Första matchen hemma i Iverhallen blir hemma mot Skärblacka 29 september. Seriepremiären i trean spelas 6 oktober borta mot Skillingaryd, med hemmapremiär mot Virserum den 10 oktober.

Nytt i Maif är att två spelare från Österstads utbrytargäng Easttown kommer tillbaka till Maif. Via Wettern som de spelat för senaste året. Det är Moltas Andersson och Elias Kornehed som återvänder till Motalaklubben där allting en gång började.

– Skönt att cirkeln sluts, tycker Stefan Svärd.

Maif kommer också i vinter, med stöd av Linköpings HC, ha ett damlag i poolspel.

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!