Skadeläget ljusnar i LHC - de är tillbaka

LHC-tränaren Bert Robertsson får tillbaka två spelare från skadelistan inför torsdagens match mot Luleå.

Skadeläget i LHC blir allt bättre.

Skadeläget i LHC blir allt bättre.

Foto: Peter Calén

Ishockey2019-09-25 14:00

Jonas "Monstret" Gustavsson, målvakten.

Nick Sörensen, forwarden.

–  Båda följer med truppen upp, säger han.

Mikael Frycklund tränade också med laget, men får vänta ett tag till på sin comeback.

– Han har inte tränat på väldigt länge och vi väljer att ta det försiktigt. Det känns som vi har kroppar så det räcker ändå nu.

För Jonas Gustavsson var onsdagens träning på en knapp timme hans riktiga test på om sviterna efter hjärnskakningen mot Djurgården i premiären är borta.

Själv sa han efteråt:

– Det känns helt okej, skönt att vara tillbaka. 

Spelar du?

– Ingen aning. Det får lagledningen bestämma, men jag känner mig redo.

Bert Robertsson igen:

– Testet gick bra och utgångspunkten är, om inget oförutsett händer, att han åker med till Luleå. Sen får vi se vem av målvakterna som spelar, det har vi inte tagit beslut om än.

 Nick Sörensen klev av matchen mot Rögle senast men har efter lite vila tillfrisknat och är spelklar. Troligen blir han extraforward.

Under träningen fokuserade man mycket på tempo och målskytte, något man tryckte ännu mer på under ett pass häromdagen som avslutades med matchspel som skulle hålla på tills blåa eller vita laget gjorde mål.

Det tog tid, lång tid, men till slut avgjorde Sebastian Karlsson avgöra och träningen avslutas.

– Kanske trillade polletten ner för rätt många att det är bra att göra mål, log Bert Robertsson. För det var många mål både under tisdagen och idag.

Nu gäller fokus på Luleå, en svår bortamatch mot ett lag som också gått lite sämre än många väntat sig. Norrbottningarna har bara en seger efter ordinarie tid på sina första fyra matcher.

– Vi förväntar oss en tuff match, givetvis, så det är upp till kamp som gäller. Vi har ett gäng där inne i omklädningsrummet som är villiga att kriga, vi har ett spel som bär när vi håller i det. Vi behöver göra ett jäkla jobb framför egen kasse och analysen av de matcher vi spelat är att vi kanske släppt in för många mål och behöver bli tuffare i det området.

Om man ska tro träningen blir femmorna så här:

Backar: Adam Ginning-Hampus Larsson, Eddie Larsson-Max Lindroth, Jonas Holös-Anton Mylläri, Simon Lundmark.

Kedjor: Joe Whitney-Robin Johansson-Broc Little. Jimmy Andersson-Axel Ottosson-Sebastian Karlsson. Andrew Gordon-Jaakko Rissanen-Patrik Lundh. Henrik Törnqvist-Filip Karlsson-Olle Lycksell. Extra: Nick Sörensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!