Iversen näste förare att lämna Piraterna

Han hoppas att Piraterna kan lösa sina problem. Men någon fortsättning i klubben blir det inte för Niels-Kristian Iversen som istället återvänder till svenska mästarlaget Eskilstuna Smederna.

Niels-Kristian Iversen har skrivit på för svenska mästarna Eskilstuna Smederna.

Niels-Kristian Iversen har skrivit på för svenska mästarna Eskilstuna Smederna.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2019-10-18 16:47

Precis som 2017 så blev det bara en säsong för Niels-Kristian Iversen i Piraterna. För nu är det klart att han precis som Daniel Kaczmarek nästa år kör för Eskilstuna Smederna. 
Därmed återvänder Iversen till mästarlaget som han lämnade för Piraterna i fjol. 
– Jerker (Eriksson, lagledare i Smederna) var tydlig mot mig i fjol att det inta fanns någon plats för mig då. Och nu var han snabb med att kontakta mig efter säsongen och fråga om jag ville komma tillbaka, säger Iversen. 
Han berättar att han varit i kontakt med flera andra klubbar men att ingen av dem kommit med några konkreta bud. 
Har Piraterna varit en av de klubbarna?
– Jag har inte haft någon kontakt med Piraterna om nästa år. Men jag vet ju att Jerry (Bengtsson) och Fredrik (Staaf) har slutat och att det har kommit in en ny lagledning. Men därifrån har jag inte hört någonting så jag tänkte att jag inte var med i planerna för nästa år.

Han bekräftar att han precis som flera andra förare inte fått betalt för de sista av matcherna av säsongen. Men det gör inte att han har något ont att säga om klubben.
– Jag hoppas så klart att det ska gå bra för dem. Jag har trivts väldigt bra i Piraterna den här säsongen. Speciellt med att jobba ihop med Jerry och Fredrik. Det har aldrig varit några problem, säger Iversen. 
Som fortsätter:
– Det vore katastrof om de inte lyckas lösa sina problem. Piraterna har alltid varit en bra klubb så jag hoppas det löser sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!