På uppvärmningen inför EM-mötet med Montenegro var Sveriges lagkapten tvungen att kasta in handduken. Ljumsken höll inte för Sabina Jacobsen.

Jag var faktiskt redo för att spela. Det kändes bra och vi har testat mig lite, men ändå väntat in i det sista för att ge det tid. Det kändes bra, förutom när jag går i sidled. Jag känner direkt att det här kommer att inte gå om jag får en spelare emot mig.

Besvikelsen var naturligtvis stor.

Jag ville bara bryta ihop på banan, men jag kan inte det. För vi har match. Man vill bara gräva ner sig och ta en boll och kasta åt helvete. Det är bara att bita i det sura äpplet och hålla ihop det och försöka fokusera på matchen.

Sverige möter Frankrike på lördag och har sedan tre dagars vila till avslutningen i mellanrundan mot Ryssland på onsdag.

TT: Vad tror du om fortsatt EM-spel?

Jag vet inte. Som sagt, jag trodde att jag skulle kunna spela i dag. Nu spelade jag inte och om det hjälpte att vila en dag till, det får tiden visa.

Hon satt på bänken och snackade en hel del med sin ersättare Elin Hallagård (Sävehof), som flögs in på matchdagen och gick in direkt från start i försvaret.

Jag försökte bara hjälpa henne och stötta med spelare och system. Hon kom ändå hit i dag med mycket information. Jag försökte påminna henne om vissa saker, säger Jacobsen efter förlusten mot Montenegro med 28-30.