Frisbeelandslaget på höststranden

Motala har en dragningskraft, och även på hösten fungerar Östergötlands sjöstad. Men lite lyckligt lottade kände sig nog ändå svenska frisbeelandslaget när de hade uttagningsläger på Varamons strand i helgen. Rena sommarvädret var tillbaka i länet. Frisbeefolket bodde på Mallboden och så var det träning utanför Skogsborg. Jimmy Szigeti i Motala kommuns ledning var förbi landslagets läger och skickade bilder till Bonus. "Det är tack vare läget och sanden de är här", berättar Szigeti.

Frisbeelandslagets uttagning var inför EM i Portugal 2019, berättade kaptenen Martin Carlsson. "De förlägger lägret hit på grund av de unika förhållandena. Detta är precis vad vi vill utveckla tillsammans med Lalandias ledning. Landslagsläger i kombination med bra boende och aktiviteter", säger Jimmy Szigeti.

En spelare på lägret var från Linköping, resten från olika delar av Sverige.

Forssell om Hymer och Maif

CK Hymers Hugo Forssell fick en drömstart på sin första elitsäsong i år. Nu har han fått ett elitidrottsstipendium för att kunna satsa på sporten ytterligare. För Bonus jämför han sin Linköpingsklubb med tidigare klubben Maif i Motala.

– Förra året körde jag i Motala för att de hade ett stort juniorlag. Nu är jag tillbaka i Hymer eftersom det är ett bra elitlag här. De har iochförsig ett elitlag i Motala med – men jag tycker Hymer är bättre. Det är dem jag hänger och tränar mycket med ändå.

Vi undrade om det är någon konkurrens mellan klubbarna, om någon slags derbykänsla finns.

– Nej, det blir det egentligen inte. För det är ingen från Motala som kommer från Motala. Hymer är ett klubblag där nästan alla bor i Linköping som cyklar, medan Motala mer är ett team. De har mycket pengar från Vätternrundan och har tagit cyklister från hela Sverige. Det finns vissa lag som gör så – att de har mycket pengar och får till sig bra cyklister. Därför sticker Hymer ut lite där.

Jareblad om MTK:s padel

Björn Jareblad laddar för en ny utmaning efter den tuffa Stadsfestivalen i Motala. Tillsammans med tvillingbrorsan Bo satsar han på enduroutmaningen Gotland Grand National på Tofta skjutfält om ett par veckor. Samtidigt är Björn Jareblad ordförande i Motala tennisklubb som planerar för padel intill hallen i Varamon. "Egentligen händer inget nytt förutom att vi fortfarande tar in offerter och planerar hur allt ska bli. Det tar sin tid i en förening så någon padel 2018 blir det inte, men vi siktar också på 2019, precis som Luxor center", kommenterar Björn Jareblad.

Då arrangeras Slättamilen 2019

Slättamilen är en populär idrottstävling och udda motionslopp i Vadstena. Med gång, upplevelser, social samvaro och praktiska och teoretiska uppgifter att lösa längs vägen. Vadstena GIF håller i det och har nu satt datumet till 2019 års Slättamil. Det blir 27 april, med start och mål någonstans i Vadstena, i fjol Folkets park, och bansträckning ut på slätten i någon riktning.

Renato Rako har ryggproblem

Motala AIF:s kulturbärare Renato Rako har hoppat över en del matcher i höst. Det är ryggproblem som stoppar den flyfotade ytterspringaren som gjort tio säsonger i Maifs A-lag. För att få hjälp åker Rako nu till sjukgymnasten Johan Holmberg i Linköping.

Borg jobbar med idrott i Mjölby

Den förre Motala AIF-spelaren Andreas Borg har inte släppt kontakten med idrotten. Han har det till och med som yrke. Borg jobbar som idrottslärare på Blåklintskolan i Mjölby och var nyligen på badhustur med sin klass i Lundbybadet.

Hallin funderar på framtiden i LFK

Motalabekantingarna Jonathan Hallin och Gustav Hellman har vänt upp igen med Lidköpings FK. Hallin berättar: "Vi vann division 3 mellersta Götaland, åter i division 2 nästa säsong. Allt är som vanligt gällande Hellman, traktens absolut bästa mittback. Spelar varje match. Jag har haft störande hjärtbesvär från och till under säsongen och inte spelat hela säsongen. Var med i början och i slutet nu. Mitt kontrakt har gått ut och just nu funderar jag mycket över framtiden. Hellman har kontrakt över nästa år så han blir kvar."

Idrottsmotiveringarna till Motalagalan

De tre idrottarna som kan prisas för årets idrottsprestation på Motalagalan den 10 november har fått sina motiveringar av galakommittén. Här nedan ser ni motiveringarna:

Viktor Andersson, fitness: Efter en femteplats på SM i fjol identifierade han sina utmaningar, kämpade stenhårt med dem och lyckades förbättra sin prestation. Resultatet på SM gav inte bara en silvermedalj. Det gav också en plats i den trupp som får representera Sverige i de nordiska mästerskapen i oktober. Viktor har ett starkt driv och driver företag och pluggar samtidigt. Han har gjort sig ett namn och genom sitt grymma idrottande satt Motala på kartan i fitness-Sverige.

Kevin Jönsson, wakeboard: En träningsvillig ung satsande wakeboardkille som i år tog SM-guld för juniorer, trots sin ringa ålder och tufft äldre motstånd. En kille som inte ser långa resor till träning och små resurser som ett hinder och begränsning, utan som en morot. Svenska vattenskidförbundet ser Kevin som Sveriges mest lovande talang och Kevin själv ser en internationell karriär i toppskiktet som det tydliga målet.

Johanna Eriksson, löpning: Johanna har haft en enorm utveckling under året. En sjundeplats i SM vid Stockholm maraton, följdes av en makalös sommar och höst. SM på 10 000 meter som slutade med en bronsmedalj, en tredjeplats i Tjejmilen och en andraplats på Stockholm halvmaraton. På Lidingöloppet slutade Johanna fyra (andra svenska) på den fjärde bästa tid som en svensk tjej sprungit på genom tiderna.