– Ja, det är några frågetecken just nu. Men om det blir som jag hoppas så kommer vi kunna ställa upp med ett starkt lag, säger tränaren Daniel Ellerman.

Mattias Johansson har varit borta hela säsongen, just gjort en atroskopi i ena knäet och det är ytterst tveksamt om det blir något spel alls förrän i höst.

Linus Karlsson, en av tre paraspelare i laget, har också knäproblem och spelar inte till helgen.

Artikelbild

| Daniel Gustavssons stora mål är att komma med till Paralympics 2020. På vägen dit får han bra matchning i Västers BTK:s lag i division 1.

– Han fick det efter VM i oktober och har sen inte fått ordning på det. Det är oklart när han kommer tillbaka, det kan gå snabbt eller så dröjer det ett tag till.

Lägg därtill att Anders Sjöstedt, lagets etta, varit krasslig i flera veckor och är ytterst tveksam till spel.

– Han brukar kunna bita ihop när det behövs, så jag hoppas att det går den här gången också. Han är vår bäste spelare så det är klart att han är viktig för oss.

– Med Anders i laget så får vi en bra uppställning, men skulle han inte kunna vara med så får vi hitta en annan plan och ta upp spelare från b-laget.

Artikelbild

| Daniel Ellermann.

Västers BTK ligger efter sex matcher på andra plats i tabellen, med fem segrar och en förlust. Förlusten kom mot obesegrade Mölndals BTK.

– De är riktigt tuffa och en hel del talar väl för att de kommer vinna serien. Men vi ska göra vad vi kan när vi möter dem i februari.

Nu till helgen väntar Alingsås och Lekstorps IF, två lag som ligger femma och sexa med bara två segrar var.

– Vi ska kunna vinna båda matcherna, det är vårt mål, men om vi inte går in med rätt inställning så blir det tufft. Man får inte underskatta nåt lag i den här serien bara för att de ligger sämre placerade.

Förra säsongen var Väster nära att gå upp en nivå, till Superettan, och en plats bland de två bästa i serien skulle betyda kval dit.

– Vårt mål är att vinna alla matcher vi spelar så visst vill vi gärna spela ett kval igen. Men samtidigt är det kanske inte ett uttalat mål för föreningen att ta ett kliv upp, men om vi gör det så ska vi naturligtvis ta oss an den utmaningen också.

Tidigare i föreningen har en hel del utländska spelare varit med och förstärkt laget i seriespelet. Det är däremot inte aktuellt nu enligt Daniel Ellerman.

– Just nu är det fokus på att ge lagets tre paraspelare Emil Andersson, Daniel Gustavsson och Linus Karlsson så bra förutsättningar och så bra matchande som möjligt för att nå sitt stora mål att komma med till paralympics i Tokyo 2020. Vi skulle aldrig värva in en utländsk spelare och samtidigt peta nån av dem.

– Däremot om vi skulle lyckas att ta steget upp en nivå, då måste vi givetvis värna in minst en riktigt bra spelare. Men det får vi ta om det blir aktuellt.