Jämlika prischeckar i Boren futsal cup

Jämlika prischeckar i herr och damturnering. Det är en av nyheterna inför den 38:e upplagan av Boren futsal cup.

Borens IK.s Madeleine Andersson och Stefan Fredriksson hoppas att det ska ramla in fler anmälningar till den 38:e upplagan av Boren futsal cup innan anmälningstinden går ut den 27:e november.

Borens IK.s Madeleine Andersson och Stefan Fredriksson hoppas att det ska ramla in fler anmälningar till den 38:e upplagan av Boren futsal cup innan anmälningstinden går ut den 27:e november.

Foto: Thomas Augustsson

Futsal2019-11-22 07:00

Den 27:e november är sista anmälningsdag till Boren futsal cup och en knapp vecka innan dess så kan arrangörsklubben konstatera att intresset är stort även den här gången. 
– Just i dag så har vi 54 lag anmälda. Men vi har plats för 80 stycken så vi hoppas ju på att det trillar in några fler anmälningar de sista dagarna. Det brukar det ju göra, säger Borens IK.s Stefan Fredriksson.
De 80 platserna i turneringen fördelas enligt följande. Herrturneringen har 24 platser, damturneringen 20, juniorturneringen 12 platser. Sen utökas turneringen för division fem/sex-lag, som var fjolårets nyhet från 16 till 24 lag. 
– Där fanns det ju lag som ville anmäla sig sent i fjol. Så där hoppas vi på att det ska bli en ökning på antalet lag i år, säger Fredriksson. 
Den 38 upplagan av BFC bjuder på ett antal nyheter. En är att turneringen den här gången inleds efter nyår och spelas den 2-6 januari. Först ut är traditionsenligt juniorerna
– Den här gången har vi utnyttjad de röda dagarna så att så många som möjligt ska få spela då, säger Madeleine Andersson. 
Hon avslöjar dessutom att det i den här upplagan kommer bli en riktig slutspelsfest för alla seniorlag. För nu kommer även division fem/sex-turneringen ha slutspelsgrupper och avgöras samma dag som herr- och dam-turnering.
Dessutom berättar Andersson att BFC nu blir mer jämlik. 
– Från och med nu så blir det samma vinstsumma till både herr- och damsegrarna. Nu får de lag som vinner 20 000 kronor., säger hon.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!