LÄS MER: Drama bakom Lindbergs världscupsuccé

Efter förra helgens världscupsuccé med ett brons jagar Finspångs Kanotklubbs Joakim Lindberg nya framgångar i årets andra världscupdeltävling i tyska Duisburg.

Under den första tävlingsdagen tog sig Joakim till semifinal på K1, 500 meter efter att ha blivit fyra i försöksloppet på 1.44,18. I semi blev han åter fyra på 1.44,55. Det gav en plats i lördagens B-final. De tre främsta tog sig till A-final. Joakim var en dryg sekund för långsam för det.

Bråvikens KK:s Melina Andersson blev femma i försöket på K 2, 500 meter, ihop med Moa Wikberg, Karlstad. Den svenska duon hade 1.46,71 och gick med det till semifinal på distansen. Här blev de fyra på 1.46,66 vilket innebär B-final på lördagen. De tre bästa i semi nådde A-final, till det skilde en dryg sekund för Melina och Moa.

Bråvikens Emil Svensson paddlar i årets första maratonvärldscup i norska Sandvika, på nästa års VM-banor. I inledande shorttrackdistansen, ny mästerskapsgren för i år, blev Emil stark trea på 13.21,62 i försöket. Kanotisterna paddlar korta varv, lyfter och springer en bit med kanoten på land innan de sätter i den och paddlar ut på varvet igen. Fyra lyft och totalt 3,4 kilometers paddlande gällde på norska vattnet. Emil till lördagens final med god marginal.