LÄS MER: Fyller 40 – kan fira med jubileum

Finspångsrundan kördes för första gången 1952. Under åtta år på 50- och 60-talet ingick den till och med som ett SM-rally men för 22 år sedan lades tävlingen ner.

Nu har Finspångs MS entusaister jobbat för att tävlingen ska återuppstå – vilket den gör på lördag. Som ett rally för enbart klassiska och historiska bilar. På startlinjen finns bland annat Jimmy Joge.

Artikelbild

| Stig Bergqvist och Jimmy Joge sitter i olika bilar i helgens Finspångsrundan – den klassiska tävlingen som är tillbaka igen.

Joge har tre SM-guld som senior och ett som junior från tiden när han satsade fullt ut på rallyt. Då tävlade han för SMK Motala, idag är det Finspångs MS som gäller.

– Jag har inte kört så mycket på senare år, det är mest i den gamla Amazonen som jag har. Jag brukar köra en uppvisningstävling på vårkanten, och så någon tävling i en Golf också. Sedan jag slutade min satsning 2013 har jag kört någon tävling per år, säger Joge inför helgen.

– Lite rattrostig är jag men samtidigt; när man hoppar in känns det som att man hittar tillbaka. Det är det sista lilla som man måste åka mycket för att ha. Jag har kört en sådan här klassisk tävling, för två–tre år sedan, och den lyckades jag vinna. Så vi har chansen i alla fall.

I Finspångsrundan får han tävla mot klubbkompisen Janne Blom som har Stig Bergqvist vid sin sida i bilen. Ett par som är mer rutinerat när det kommer till just klassiska bilar och som har vunnit den klassiska cupen totalt de två senaste åren.

– Roligast är om det går bra för Janne och Stig. Men det är klart att vi helst inte vill bli slagna av dem ändå, säger Joge med ett skratt.

Finspångsrundan ingår både i den klassiska cupen och som en av tre deltävlingar i RM.