LÄS MER:Det kan bli nya matchdagar

Förslaget att sprida ut elitserieomgången och köra en match på torsdagar för att kunna tv-sända en match i veckan ser Piraternas Jonas Davidsson som något positivt.

Men han hade hellre sett att de flyttat fram matchdagen ytterligare en dag.

– Jag tycker att elitserien ska köra på fredagar. Kanske inte varje vecka. Men matcher som Motala-Kumla ska ju vara på fredagar. Det finns ju ett par såna derbymatcher på en säsong. Som Västervik-Dackarna eller Rospiggarna-Masarna, säger han.

Han fortsätter:

– Det skiljer ju så mycket på vilket evenemang man kan ha en fredag. Då skulle man kunna ha liveband och ha ett område där man kan ha öltält och matservering. Sen kan det ju vara bra för allsvenskan, men det är ju inte samma produkt riktigt.

Davidsson presenterades, som ni säkert vet, som en av förarna i allianslaget VIP-speedway. I dagarna gjorde han också klart med Wiliki Krosno i den polska tredjeligan.

– Jag var där för tre år sedan. Det ska bli spännande att se vad det blir av det. Det är ju 15 man i truppen så man får se hur mycket man får åka. Jag ska ge det en chans i vår så får vi se. Men med de här tre lagen så har jag gett mig själv de bästa förutsättningarna att få köra mycket.