Bortklippta scener i sportens värld – i vimlet Jens Bollius

Karlsson hoppas döma slag om Östergötland

Det var en alldeles fantastisk försommardag med skinande sol och ett leende vimmel kring slottet när Vadstenamässan avslutades på lördagen. Nog var det ett positivt sportvimmel på mässan också, trots problemen med VGIF:s försvunna damlag och VHF:s damlags degradering.

Artikelbild

| Christoffer Karlsson tycker absolut att "Vadstenaundret" finns på riktigt. Själv hoppas ishockeydomaren nu på att döma Slaget om Östergötland mellan Hästen och LHC.

Men det gick att se det positiva med ”Vadstenaundret” också, som att det ska bli isbana i centrum i vinter, att många politiker vill ha en ny idrottshall, att Teknova går för SM-guld i squash, att dubbleraren Nina Koppang, som valt handboll, får nya besked om att hon är på väg att bli nåt stort, att Ludvig Högberg etablerat sig i handbollsligan med RIK, att HC Wettern är på gång och till och med kan bli större i antal lag än Maif nästa vinter, och att hela Vadstena verkar supporta det nya Vadstena triathlon 1 september.

Ishockeydomaren Christoffer Karlsson stod i Teknovas monter och berättade att han är ungdomsledare i fotboll i VGIF, för F06-07. Det är snart seriepremiär borta mot Wreta i elvaårsserien och Karlsson berättade att han och VHF:s ledare i samma ålder är noga med att samarbeta så att barnen kan dubblera. Snart är det handboll på gräs i Hallsberg exempelvis.

Karlsson har gjort fyra år i SHL och fem år i allsvenskan. Han är Östergötlands högst rankade ishockeydomare och börjar se att han har bara några få år kvar på karriären. Försäsongsträningen börjar bli tuff. I augusti hoppas han få döma Slaget om Östergötland mellan LHC och Hästen i Norrköping. ”Jag har dömt en sån match tidigare, det var kul”, säger Vadstenakillen.

Motala har fått sitt Norra stå

Norra stå är en klassisk läktarsektion på Råsunda i AIK-land i Solna. Nu har Motala fått sitt Norra stå när LSW byggt en liten läktare på Norra IP i centrum. Plats för ungefär 25 personer, om de trycker ihop sig. Om folk sitt får det plats färre. Norra utvecklas i alla fall som fotbollshemvist. På Norra blir det tv-sändning 28 maj när LSW möter Boren i ett division 4-derby.

Fotbollsresan landade hos LFC-talanger

Östgöta medias videoserie Fotbollsresan, som finns att se på mvt.se, landade på Ljunkans konstgräs i Linköping som hållplats fyra. I LFC:s F19-lag framtidens allsvenska spelare och i inslaget möter ni tränaren Mattias Hellström och spelarna Frida Elofsson från Motala och Julia Elm från Linköping. Fotbollsresan pågår i MVT:s och Correns utgivningsområden.

Grens eleganta mål i IFK Norrköping

Han har tidigare nätat i Boren, IFK Motalas rosa lag och i Maifs hockeylag. Nu börjar Jonathan Gren höra talas om sig allt mer även i sin nuvarande klubb IFK Norrköping. I U21-laget mot Örebro SK nyligen nätade Gren med en klackspark från nära håll. Allt kunde ses i IFK:s egen tv-sändning.

Karlsson på motionsrunda

Förre Maifstjärnan Christian Karlsson, även med bakgrund i LSW och Skeninge IK, har börjat röra på sig. 47-åringen gjorde nyligen en löprunda i Fålehagen. ”Jag förstår inte varför man inte gör det oftare, när man mår så bra av det. Men det känns i kroppen i dag”, säger Christian.

Väster på kollektiv VM-resa

Ett stort gäng från Västers BTK var i helgen på lag-VM i Halmstad. För att se toppingis och för att inspireras i sin sport. Både spelare från elit och bredd följde med på resan.