– Han hade ett plusår på sitt kontrakt och nu är vi överens om att han blir kvar här, berättar klubbchef Pär Beckne.

Han säger att man helst skulle vilja skriva ett längre kontrakt med talangen, över fler säsonger än den kommande.

– Vi ska sätta oss ner för att diskutera det under våren.

Viktor Spångberg har en tuff säsong bakom sig, där han ådrog sig en hjärnskakning tidigt och behövde lång tid för att komma tillbaka. I de sista matcherna i grundserien och i slutspelet fanns han dock med.

– Han hade ett tufft år, men när han väl kom tillbaka visade han ju verkligen hur bra och viktig han är för oss, säger Pär Beckne.

LÄS MER: Aaltonen stannar i IFK

Klartecknet från Viktor Spångberg betyder att IFK nu har 12 av sina tänkta 15 seniorspelare i truppen klara. Till det ska man ha två målvakter och tre juniorer.

– Av målvakterna är Jussi Aaltonen klar och jag ska snart ha ett snack med Hugo Lundqvist om den andra platsen.

På juniorsidan är Elias Lövstedt och här hoppas Pär Beckne på en återvändare.

– Vi skulle väldigt gärna se att Albin Bjerkegren som studerat i Sandviken och spelat en del där, kommer hem igen. Han blir klar med skolan nu till sommaren och vi har en del kontakt.

LÄS MER: IFK-stjärnan på väg att lämna

Kvar är då att få klartecken från Elias Gillgren, som haft anbud från flera klubbar, och Olle Nordlund som försöker lösa sin civilia situation och få kombinationen bandy/jobb att fungera bättre än det gjort den gångna säsongen.

– När det gäller Elias för vi diskussioner hela tiden och vi har goda förhoppningar om att det ska lösa sig inom kort. Min känsla är riktigt god, säger Pär Beckne.