Solfjäderstaden har gjort klart med ny tränare för herrlaget. I Jönköping fann man Emil Stille som under många år verkat som ledare i division 1 och allsvenskan.

– Riktigt kul i ordets rätta bemärkelse, säger Solfjäderstadens sportchef Stefan Evensen om att Solfjäderstaden lyckats knyta Stille till sig.

Vad var det som gjorde att ni valde just Stille som Solfjäderstadens nya herrtränare?

– Skruvar man tillbaka klockan lite så gjorde vi en kravspecifikation, eller önskelista, på vilka egenskaper vi ville att vår nästa tränare skulle ha. Sen gick vi ut och letade och då matchade Emil den perfekt. Så sen har vi jobbat på. Vi har jobbat med flera namn men Emil var hela tiden högst upp på listan, säger Evensen.

Han fortsätter:

– Det är fantastiskt kul att vi kan slutföra det så tidigt och det var vår önskan hela tiden att lösa det snabbt. Nu har vi möjlighet att tillsammans med Emil kunna spika den slutgiltiga truppen, säger han.

Emil Stille själv befinner sig på semester men kommer att komma till Motala för att presentera sig för spelartruppen nästa vecka.

Till Solfjäderstadens hemsida beskriver han sig så här:

– Jag är född och uppvuxen i Jönköping. Har sysslat med innebandy sedan barnsben. Spelade under min aktiva karriär på div 1 / allsvensk nivå. Har representerat flertalet klubbar i Jönköpingsomårdet men flertalet av säsongerna spenderades i Östra SK. Där började även min tränarkarriär då jag tog över klubbens juniorlag samtidigt som jag gjorde mina sista säsonger som aktiv.

Varför han valde Solfjäderstaden:

– Redan från första mötet har jag fått en väldigt bra bild av Solfjäderstaden som förening. Ett proffsigt bemötande rakt igenom och det märks tydligt att det är en välmående förening som gör rätt saker utanför plan. Det känns som en spännande utmaning att kliva in i föreningen nu med målsättningen att ta laget tillbaka till division 1 samt bygga upp något bra och hållbart på sikt..

.