Det har varit ett minst sagt hektiskt dygn för alla inblandade runt Mantorps travanläggning. Under måndagskvällen kördes bara tre lopp innan tävlingarna ställdes in på grund av dimma. Men besvikelsen förbyttes till glädje när det på tisdagsförmiddagen stod klart att Mantorp får ta över Solvallas V64-tävlingar redan samma kväll.

– De har stora problem med sin bana och valet stod mellan att flytta tävlingarna till oss eller till Eskilstuna. Valet föll på oss och det är vi glada för. Nu har vi lite utmaningar framför oss med att få tag i all personal som jobbar på tävlingsdagarna, men det kommer att lösa sig, säger Roger Elebring.

Han meddelar att exempelvis totobås och kiosker inte kommer ha öppet i samma utsträckning som vanligt. Entrén till tävlingarna är gratis.

Travsällskapets Mikael Selin är glad över att kunna arrangera tävlingarna. Bland annat kommer Catch My Love att tävla på hemmaplan på Mantorp istället för på Solvalla.

– Det är riktiga stortävlingar, säger Mikael Selin.

Under måndagskvällen la sig dimman tjock över stora delar av Östergötland, och efter det tredje loppet på Mantorp beslöt man sig för att ställa in resterande tävlingar.

– Under själva loppen var det inte så farligt, det var mellan loppen när man får köra åt olika håll på banan som risken fanns, säger Roger Elebring.

Har ni någonsin ställt in på grund av dimma?

– Nej, inte vad jag minns. Jag var med en gång för sex-sju år sedan när dimman låg tät, men då körde vi i alla fall. I går var det mycket värre och det känns bra att vi ställde in trots några få hört av sig och klagat på beslutet, säger Roger Elebring.

En incident inträffade också under kvällen när två ekipage hakade i varandra i slutsvängen på lopp tre. Kusken Tony Wallin ramlade ur sulkyn och ådrog visade på hjärnskakningssymptom. Både häst och kusk mådde under tisdagen väl efter omständigheterna.

– Olyckan hade egentligen inget med dimman att göra, men en av hästarna kom lös och när man inte ser var den är på banan är det såklart otäckt, säger Roger Elebring.

Någon ekonomisk smäll för de inställda loppen är det inte frågan om, enligt Mikael Selin.

– I och med att vi får en tävlingsdag ikväll med tävlingskostnadersättning kommer vi ha balans i det hela.