Korpen satsar på Motalas seniorer

Korpen Motala utökar sin satsning på att få fler äldre att motionera och behålla hälsan. Med fler instruktörer, större utbud och bättre öppettider siktar Korpen på att få fler seniorer att bli starkare, smidigare och ännu piggare.

Åsa Hjärtstrand, verksamhetschef för Korpen i Östergötland, hoppas satsningen ska locka fler seniorer till att motionera.

Åsa Hjärtstrand, verksamhetschef för Korpen i Östergötland, hoppas satsningen ska locka fler seniorer till att motionera.

Foto: RIta Furbring

Motion & hälsa2019-12-06 09:50

– Det här är helt i linje med den riksomfattande satsning som Korpen i Sverige gör. Vår anläggning i Motala har kapacitet att bli ett motionscentrum för seniorer som vill hålla sig i form, berättar Åsa Hjärtstrand, verksamhetschef på Korpen Östergötland. 

Tidigt i höstas beviljades Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet ett bidrag på nästan tre miljoner kronor från Svenska Postkodsstiftelsen. Pengarna är öronmärkta för ett projekt som är helt och hållet inriktat på seniorer. Projektet ”Med hälsan i behåll – ålder är inget hinder” – skapar ett utbud av motionsaktiviteter som är anpassade för äldre.

– Det vi gör nu i Motala är något vi gör utanför just det projektet. Vi har ju redan 400-500 seniorer som tränar hos oss och  vi ha redan utvecklat vår verksamhet.Men det här projektet ger oss möjligheter till att göra ännu mer, säger Hjärtstrand.
Hon fortsätter:
–  Redan inom ett par veckor drar vi igång utbildningar av nya, engagerade instruktörer, i hur seniorer ska träna och vilka övningar som är bäst. Det finns ju så mycket forskning som är gjord på vad man främst behöver träna när man blir äldre.

Kan du ge något exempel på något som är extra viktigt som ni kommer lägga fokus på?
– Balansen. Det är ju så många fallolyckor bland äldre. Så att göra olika balansövningar är väldigt viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!