Det finns individuella sporter och det finns lagsporter. Sedan finns det individuella sporter som vill göra sig till lagsporter. Som speedway, tennis, simning, löpning och friidrott. Ni vet, delad glädje är dubbel glädje, och det finns inget så skönt som en segerfest efter att ha vunnit tillsammans. Klart att alla sporters idrottare vill uppnå det. Ensam kan vara stark och det kan vara en kick att vara den ende vinnaren, men det individualister ofta säger är att det mest magiska de varit med om är när de fick dela triumfen med någon eller några kompisar.
Ibland blir det lite hackigt och konstruerat när individuella sporter ska hitta på sätt att idrotta i lag. Det kan bli lite krystat, absolut.
Men ibland skapas också den perfekta mixen mellan enskilt och gemensamt.
Jag tycker att Team Motala är en sådan optimal mix.
Tre år har laget funnits som en del av Västers BTK, en klassisk Motalaklubb där Daniel Ellermann och hans gäng har lyckats göra sin stad till parapingisens huvudstad i landet. Det känns som att Team Motala har funnits mycket längre än så, kanske för att de redan gjort så mycket bra tillsammans och framför allt haft så många roliga grejer ihop, sånt man kunnat följa lite från sidan.
När Emil Andersson och Linus Karlsson i fjol var nominerade som årets lag till idrottsgalan konstaterade jag att det totalt måste finnas över 20 000 lag i Sverige som vuxentävlingsidrottar på olika vis. Motaladuon var ett av de fyra bästa lagen. Overkligt.
Andersson/Karlsson gick genom tv-rutan när de tog silver i Paralympics 2016 och i år tog de revansch på Ukraina och vann VM-guld i Bratislava. Bordtennis, även paravarianten, är en sport som hela världen utövar och att bli världsmästare då slår högt.
Sedan levererade även lagkamraten Daniel Gustafsson VM-guld, i lag med Kristianstads Tobias Andersson, och Alexander Öhgren tog också internationella medaljer. När inte ens Daniel Ellermann kunde skilja landslagsspelarna åt fick de bli kandidat till Guldklockan gemensamt.
Med andreledaren Anders Sjöstedt och övriga spelare Henrik Sandbladh, Robert Andersson, Oskar Tuvesson och Erik Sundberg bildas en gemytlig enhet. Trivseln i klubben smittar av sig på omgivningen.
"Vi vill att alla ska bli så bra som möjligt, att alla ska ta medaljer. Vi är kompisar som trivs ihop", beskriver Daniel Ellermann. "Alla trivs med alla och jag hoppas att vi kan fortsätta utvecklas tillsammans", instämmer Linus Karlsson.
För oss i juryn handlade Guldklockan 2017 till slut om en kamp mellan Team Motala och Maja Nilsson. Det som avgjorde till pingisens fördel var att de vunnit titlar på seniornivå i VM och EM. Nilssons titlar var bara på juniornivå.
Så stort grattis till Team Motala och stort lycka till inför kommande äventyr, som singel-VM i Slovenien 2018 och Paralympics i Tokyo 2020, och kommande SM.
Det är 21 år sedan som parasporten senast vann Guldklockan, även då i pingis genom Vadstenakillen Magnus Andrée för framgångar i OS i Atlanta 1996.
"Wow, riktigt kul! Grymt starkt att vara så bra i den konkurrens som är nu. Ett väldigt fint pris", hälsar Magnus Andrée till sina Motalakollegor.