Chicken-race kallas det när två bilar körs i full fart mot varandra, mot kollisionen. Jag har sett det på film, ni vet nog vad jag menar.
Förloraren är den som först viker undan, vinnaren den som in i det längsta vågar hålla kursen.
Det är det jag tänker på nu när två stora elitlag i Motala, två klubbar i högsta serien och båda med SM-guld på meritlistan, ställer sin anläggningsfråga på sin spets i förhållande till Motala kommun.
IFK Motalas bandyklubb behöver spela under tak på orten om två år senast, annars är det över enligt IFK-ledarna. "Så krasst är det", säger klubbchefen Pär Beckne vars klubb står bakom sportens elitkrav med inomhusspel från tidiga hösten.
I augusti ska besked komma om vilken väg kommunen väljer i ishallsfrågan och inför det ställer IFK sin framtid på sin spets.
IFK har försökt ställa ultimatum nu i några år, men ändå släppt det när det kommit till kritan och kört vidare. Nu låter det som att IFK kommit till vägs ände. Inomhusspel eller nedläggning.
På samma sätt väljer Piraterna nu att agera med sin anläggning. Hyran accepteras inte på Dunteberget och Piraterna har i sommar sagt upp kontraktet inför nästa år.
Det betyder att, om ingenting händer, så står speedwayklubben utan hemmabana 2024. I bakfickan har Piraterna en plan B, säger ledningen, men min bild är att den planen inte handlar om att trots allt köra vidare under årets premisser. Det handlar om att få sänkt hyra, eller så blir det flytt eller nedläggning.
1 oktober ska det anmälas till nästa års liga och då förstår ni att frågan måste få ett avgörande nu under sensommaren/hösten.
"Vad jag förstår har frågan om elit i Motala aldrig ställts till sin spets på det här viset tidigare. Någon har alltid vikit sig. Var det inte du som sade det?", sade Piraternas lagledare Daniel Davidsson till mig när vi träffades på arenan i måndags.
Jo, så är det nog. Såväl Piraterna som IFK Motala har pratat mycket om att de inte accepterat förutsättningarna och stödet från kommunen, men när det kommit till kritan så har de ändå kört på med sina verksamheter.
Frågan är hur det blir nu, om chicken-racet fortsätter och ingen vill ändra sig. Om kommunen inte ger vad idrottslagen vill ha. Då kan Motala stå utan ligalag i speedway 2024 och utan elitlag i bandy 2025.
Det är såklart ingen utveckling man vill ha, om man värnar om idrotten och är intresserad av matcher på hög nivå på en ort. Men det är en utveckling som är helt möjlig.
Jag tar inte ställning kring vad som är rätt eller fel i kommunens agerande, om det är elitlagens ansvar att ta hand om sig själva och ta tag i sina anläggningsprocesser för att förändra hyror och skynda på byggen.
Det kanske är folket och företagen, "marknaden" på orten, som ska ta tag i att elitidrott i Motala lever vidare.
Men som jag ser Piraternas och IFK Motalas ageranden så sätter de sin framtid helt i händerna på kommunen och jag är skeptisk till om det är en match som idrotten kan vinna. Med tanke på att de fått nobben kring exempelvis "elitstödet".
Det kan bli så att idrottsklubbarna får vika sig än en gång och köra vidare, men klarar deras trovärdighet det? Nej, det är tveksamt och nu pushas de sakta mot avgrunden.
Det kan bli en rafflande "sista strid" för två klassiska sporter i Motala nu efter semestrarna.
Till sist: Ge gärna din röst på webben. Hur viktigt är elitidrott för en stad?