Efter en tids träningsläger i USA var det en laddad Fredrik Larsson som kom till Acapulco i Mexico för årets första världscupstävling i skeet.

Planen var att ta ett par dagars vila och ladda batterierna inför den officiella träningen. En plan som Larsson dock inte höll sig till.

– Skjutsugen som man var så rycktes man ju med när de andra ville träna. Så vi tränade två dagar i 35 graders värme innan den officiella träningen, säger Larsson som presterade bra på träningen och ännu bättre när den officiella träningen började.

– Då blir man ju placerad i olika lag och alla skjuter för fullt. Då är det ju samma fokus som på tävling. Jag hade två världsmästare som jag sköt ihop med och dem vill man ju slå och det gjorde jag. Jag sköt 121 och i själva tävlingen sen gick de till final på 122. Tyvärr så sköt jag inte det resultatet jag hade hoppats på då.

Nej, när det var dags för tävling så fanns inte energin kvar längre. Det skytte som under träning varit så självklart var nu mer tveksamt. Vilket resulterade i att antalet missar blev betydligt fler.

Nu stannade Fredrik på 113 träff och en placering runt 50:e plats.

– Det var en taktisk miss att träna två dagar extra i den värmen. När det gällde sen så var kroppen inte på hugget. Men det var många som hade det tungt i värmen. Nu fick jag ändå visa de andra under den officiella träningen att jag kan skjuta. Men det är ju på tävlingen som man vill lyckas. Jag har ju kapaciteten, det som fattas är lite rutin, säger Larsson.