Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Kunglig glans över Solfjädern

Solfjäderstaden har länge varit duktig på sitt breddarbete. Nu har innebandyklubben från Motala dessutom kunglig glans över sig. Kanslichefen Patrik Johansson har varit på Stockholms slott och diskuterat med bland andra prins Daniel kring hur arbetet kan utvecklas i framtiden.

Patrik berättar: "Vi har fått bidrag från kronprinsessparets stiftelse för kvartersinnebandyn som bedrivs i fem områden. Vi har fått det för att vi har valt att komma ut och spela innebandy där barnen bor och på så vis får fler att röra på sig och att fler får testa på vår idrott kostnadsfritt under 14 veckor. Förra säsongen så var 265 barn var med och spelade, varav 125 med utländsk härkomst. Totalt har 668 barn varit med under fyra år".

På slottet var det en organisationsträff där tolv organisationer diskuterade hur projekten kan utvecklats och hur vi får lång hållbarhet i projekten, effektmätning. Bredvid Solfjädern finns sånt som Mebaby, Hej främling, Passalen, Läxhjälp, En frisk generation, Star for life, Goodsport, Fryshuset, Korpen Piteå, Futebol da forca och Löparakademin.

Hockeydomaren klarade två varv

Christoffer Karlsson, Vadstenas allsvenska hockeydomare, gjorde något nytt i helgen. Han körde enduroklassikern Gotland grand national. Två varv blev det i den spektakulärt leriga banan på Tofta skjutfält. "En tuff och lerig upplevelse. Med tanke på att jag började köra enduro i augusti helt utan erfarenhet är jag mycket nöjd. Vi siktar redan på nästa år", säger Karlsson.

I gänget körde ledaren Peter Zetterström tre varv, Karl-Magnus Pettersson fyra varv och Johan Fyhr tre varv. Alla åkande för SMK Motala. "Vi var på fjällsemester med våras familjer i vintras och kom på den här idén. En kul grej. Det var så mycket vatten, motorerna stannade ibland", säger Zetterström som åkte för fjärde gången.

Winskog och Boork i tidningsmöte

Motalas innebandylegendar Henrik Winskog samlar serietidningar. I det sammanhanget mötte han nyligen ishockeylegendaren Leif Boork. Det blev ett långt samtal i samband med att Winskog köpte tidningar av Winskog och Boork köpte vykort av Winskog. "Han svarade på en annons jag hade ute. Han hade lite gamla tidningar från sin barndom, liggande. I helgen tittar han på två matcher i Jönköping och föreslog att vi skulle ses. Att mötet sedan tog så lång tid var för att vi hade mycket gemensamt, samlandet och ledarskap inom idrotten. Väldigt trevlig och ödmjuk, fick med mig en del dråpliga historier och lite om snacket bakom kulisserna", berättar Henrik Winskog.

Sonesson längtar till Maif

AFK Linköping har tagit steget till tvåan och får troligen möta Motala AIF nästa säsong. Mikael Sonesson, Motalakillen som nummer tio, blir kvar i AFK. "Vi ska spela skjortan av Maif", säger han längtande. Andreas Wickström, Sonessons Motalakamrat, är ännu inte klar i målet för AFK.

Hett

1. Solfjäderstaden

Direktsändning i tv och grym vändning i derbyt mot Åby. En skalp och ett häftigt sätt att vinna.

2. Vladan Ladan

Spektakulär och häftig tränarvärvning av Maif. En ung och ambitiös tränare till ett ungt lag.

3. IFK Motala Bandy

Ospännande förlust i Sandviken, men en godkänd elitseriestart. Spännande mot Tellus på onsdag.

4. Piraterna

Wennerstam och Palovaara in och det spikar truppen. Ett helsvenskt lag i allsvenskan 2018.

5. Teknova SK

Tio av tolv poäng på tre matcher var en bra start på elitserien för guldjagande Vadstenalaget.

6. Västers BTK

Fyra raka segrar gör att Motalalaget toppar den västra ettan. Seriefinalen vanns mot Askim.

7. Johanna Eriksson

Terräng-SM-guld i K35-klassen för Maiftjejen. Sprang starkt i leran i Flemingsberg.

Snett

1. Vadstena HF dam

Svidande förlust i derbyt hemma mot NKIK. En tuff start på återkomsten i tvåan. Noll poäng.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.