– En helt okej insats, det var kul att få avgöra, sade Theo och log.

– Fin vändning av oss i slutet, tråkigt att kusinen fick avgöra. Mitt mål var att han inte skulle göra något mål, men det gick ju inte, sade Elliot och log tillbaka.

Österstad/Wettern, Easttown som laget kallar sig, var borta från att kunna vinna kvalserien och det är troligen Vimmerby också. Kallinge/Ronneby ligger bäst till för att vinna gruppen.

Artikelbild

| SLÄKTMÖTE. Kusinerna Elliot Skill och Theo Lundkvist i förbrödring efter matchen där gästande Vimmerby vann i sudden mot Österstad/Wettern med 7–6. Lundkvist gjorde segermålet på Skill.

Men i Exeohallen bjöd Österstad och Vimmerby ändå på en fartfylld och spännande match. Bortalaget ledde med 5–2, men Österstad kom tillbaka till 6–6 efter kvittering av Wiggo Kadebro. Det var i förlängningen som Theo Lundkvist gjorde det avgörande målet till 7–6.

I Österstad/Wettern var Micha Dahlberg inlånad som extracoach. Han lär känna laget nu resten av säsongen, för att eventuellt träna laget nästa säsong i ett utökat samarbete mellan Österstad och Wettern.

– Det kunde gått hur som helst. Vi spelar ganska bra, grabbarna gör en bra match. Det här är ett spännande lag med många kvaliteter. Det finns ett bra driv, de är intresserade, säger Micha Dahlberg.

Det var en särskild match på många sätt. Bland annat hölls en tyst minut för bortgångne eldsjälen Lennart Gustafsson som gjort mycket för ungdomshockeyn i Motala.

Artikelbild

| ELDSJÄL. Mats Johansson tog på sig att marknadsföra matchen mellan Österstad och hans hemstad Vimmerby. Intervjuas av Henrik Elofsson.

Det var också nationalsång före nedsläpp och extra upphaussat matcharrangemang, genom ett idogt arbete av Mats Johansson, Motalabo som har sina rötter i Vimmerby.

En jury med kommunalrådet Camilla Egberth, vice kommunchefen Jimmy Szigeti och Plays partyarrangör Jonny Johansson utsågs matchens lirare av olika slag.

Artikelbild

| SKADAD. Österstads Alvin Rosén bröt benet i förra matchen mot Nässjö, men ska vara tillbaka till nästa säsong.

Över hundra personer kom för att se ungdomskvalmatchen.

– Det här känns som julafton för mig, sade Mats Johansson som har en bakgrund som fotbollsdomare, orienterare och som åkt Vätternrundan 34 gånger sedan 1977.

Artikelbild

| PAPPA. Niklas Blom är hockeyförälder i Vimmerby. Han har fullföljt Novemberkåsan i enduro 21 gånger.

Mats Johansson ser all idrott i Motala och tycker att stan här har en del att lära av Vimmerby i fråga om publikkultur.

– Företagen hjälper till mycket i Vimmerby, det är bankfolk med och det är bra ekonomi, menar Mats.

Artikelbild

| JURY. Mats Johansson, till vänster, engagerade sig stort och fick in Camilla Egberth, Jimmy Szigeti och Jonny Johansson till en jury som utsåg matchens lirare.

När det gäller Österstads matcher mot Vimmerby stod det 2–2 i matcher, men nu har Vimmerby ledningen i mötena mellan kompisgängen. Det är två lag med många talanger för framtiden.

Nästa vecka ska Österstad och Wettern ha möte för att försöka samarbeta ännu närmare kommande säsonger.

Artikelbild

| TRÄNARE. Micha Dahlberg instruerar Österstadlaget. Dahlberg testar nu, för att eventuellt ta över laget nästa säsong.

Målen, Österstad/Wettern: Vilgot Andersson 2, Wiggo Kadebro 2, Norton Blixt, Harry Eke-Göransson.