Brorsan Jonas var först med att skriva på. Sen kom polacken Daniel Kaczmarek.

Och så nu årets lagkapten Daniel Davidsson.

– Jag hade korta snack med några andra klubbar i elitserien, men det var egentligen aldrig något konkret. Jag tror att både de och jag själv tidigt var på det klara med att det var Piraterna som var nummer ett.

LÄS MER: Brorsan blev nummer ett.

Daniel nämner några viktiga faktorer som gjort att han väljer att fortsätta i moderklubben.

– Enkelheten och närheten är väl de viktigaste. Det är enkelt för både mig och brorsan på alla sätt. Det är enkelt att åka och träna, det blir enklare att hitta sponsorer när vi kör i en klubb där vi bor.

Han fortsätter:

– Men sen handlar det också om att jag trivs väldigt bra i klubben och framförallt den här säsongen har det varit väldigt ordning och reda runt laget. Det uppskattar jag.

Daniel hade ändå en tuff säsong med väldigt få matcher då han inte fick kontrakt med någon klubb i elitserien. Han fick bara totalt 14 matcher i allsvenskan efter grundserie, semifinal och final.

– Ska man åka i elitserien håller ju givetvis inte det. Så nu blir det fokus på att hitta en bra lösning med en allsvensk klubb så att man får en grund att stå på.

Med Piraterna borta från allsvenskan återstår bara fem lag och många frågetecken kring seriens framtid.

– Jag har hört att det ska vara ett möte under kommande helg där man ska diskutera ett upplägg. Vi hoppas givetvis att det blir en serie värd namnet så att vi och många andra svenskar får körtillfällen för att hålla uppe tempot.

LÄS MER: Piraterna tror på den unge polacken.

Daniel säger att det finns tankar även på att försöka hitta en klubb utomlands.

– Men det är plan b. Och även om man skriver sig någonstans är det ändå ingen garanti för att man får köra några matcher. Det finns det hur många exempel som helst på. Men helt klart är det krävs mer matcher för att hänga med i elitserien, så är det bara.

Nu är tre förare klara för laget till nästa säsong. Och det är lätt att tro att Daniel, som i år var lagkapten, är rejält inblandad i vilka som ska fylla på truppen.

– Nja, inte särskilt mycket egentligen. Det är klart att Staaf (Fredrik) och Jerry (Bengtsson, lagledarna) frågar om en del namn och så, men i slutändan är det deras jobb och jag har fullt förtroende för att de gör det på bästa sätt.

Om du får välja en förare som du gärna skulle vilja ha med, vem blir det?

– Greg (Hancock), utan tvekan. Han betyder så oerhört mycket för sina lag, på flera sätt. Det vore drömmen att få tillbaka honom.