– Det är första gången jag kommer bo ensam, blir spännande, säger bandyspelaren om äventyret.

Mest spännande lär det bli att ta plats i den elitserietrupp som Viktor Hulthammar har mött så många gånger. Det har varit lite halvderby mellan Nässjö och IFK Motala de senaste åren.

Nässjö har varit med i fem raka elitseriekval och förlorat alla. Viktor har varit med i alla kvalen. Nu tar han själv steget till högsta serien.

Artikelbild

| Viktor Hulthammar, 21-årig ungdomslandslagsmeriterad mittfältare från Nässjös allsvenska lag, är IFK Motalas tredje nyförvärv. "Ett ungt lag som jag kan utvecklas bra i", säger han.

Efter att på fredagen skrivit ett treårskontrakt med IFK och sedan presenterats i Öst medias livesändning från den nya hemmaarenan är Hulthammar redo att ta bandyn till en nivå till.

– Klubben här har gjort framsteg. Det är ett bra sätt att utvecklas för mig. Ett ungt lag som jag kan utvecklas bra i, säger 21-åringen som kan spela både ytterhalv och mittfältare.

Motala och IFK är ingen okänd bekantskap för smålänningen. Han har spelat i ungdomslandslaget med Albin Rohlén, haft Håkan Rohlén som förbundskapten, Pär Höckert som överledare och varit på Villaläger med Elias Gillgren och Philip Florén.

För Sverige tog Viktor brons i Norge i U17 och silver i Ryssland i U19.

– Jag är en skridskostark spelare som gör allt för laget. Jag är en lagspelare, menar han själv.

Vad tror du om nästa säsong?

– Det var jättestarkt att gå till kvarten och det är en stark grupp som gör allt för varandra. Jag tror det kan gå lika bra i vinter, säger Nässjösonen.

Vad ska du göra mer än spela bandy?

– Tanken är att jag ska jobba, säger 21-åringen.

Viktor Hulthammar är IFK Motalas tredje nyförvärv efter att IFK tidigare ha värvat Anders Persson, Tellus, och Albin Bjerkegren, Sandviken.

– En jättebra bandyspelare som kan fortsätta utvecklas hos oss. Bra skridskoåkare med bra skott, säger klubbchefen Pär Beckne om Viktor Hulthammar.