Legendarens klubbrekord utraderat

Det var rekordslakt när Motala simsällskaps Elliot Fielder, Gustaf Fahlström och Leija Johansson Juntilla kvalade in till Sum-simfinalerna. Ett av rekorden som rök var Anders Holmertz gamla klubbrekord.

Motala simsällskaps Leija Johansson Juntilla får med sig klubbkompisarna Elliot Fielder och Gusatf Fahlström till Sum-simfinalerna i Umeå.

Motala simsällskaps Leija Johansson Juntilla får med sig klubbkompisarna Elliot Fielder och Gusatf Fahlström till Sum-simfinalerna i Umeå.

Foto: Thomas Augustsson

Simning2019-11-12 17:57

Motala simsällskaps chefstränare Marcus Wernström var smått lyriskt efter regionsfinalerna i svenska ungdomsmästerskapen,Sum-sim
– Det gick väldigt bra och inte bara för de tre som kvalade in till finalerna. Det var rena slakten av personliga rekord. Sista passet på söndag eftermiddag var helt galet. Riktigt roligt att se och alla gjorde det verkligen jättebra, säger Wernström.

Elliot Fielder satte inte bara personligt rekord på 100 och 200 meter bröstsim. På båda distanserna blev det klubbrekord och på den kortare distansen så raderade han ut Anders Holmertz tidigare rekordnotering. 
– Det hade Anders inte något emot, säger Wernström. 
Fielder kvalade utöver bröstsimssträckorna in till finalerna i Umeå, första helgen i december, även på 200 och 400 meter medley i den äldsta klassen P15-16.
– Det är fyra sträckor där han har en medaljchans på samtliga. Han har ju ingen medalj tidigare och utan att sätta press på honom så kan det vara dags nu.
Goda medaljchanser menar Wernström att även Gustaf Fahlström och Leija Johansson Juntilla har. Fahlström på 100 fjäril och 200 medley i P14. Johansson Juntilla slog till och simmade till sig en finalplats på samtliga sex distanser i F13. 
–  Men vi kommer åka dit utan medaljmål. Nu ska vi få till en bra träningsmånad sen ska vi åka dit och försöka simma fortare än någonsin så får vi se hur långt det räcker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!