– Det känns spännande och ska bli kul att komma igång med allvaret, säger en förväntansfull Unogård inför söndagens hemmamatch mot Vittsjö GIK.

LFC är, inför denna omgång, femma med sex poäng upp till serieledande Piteå. Trots en motig vår lever alltså hoppet om att ta hem årets allsvenska, den kanske mest ovissa på mycket länge.

– Jag tror vi kommer att göra det bra och nu känns det som vi är tillbaka i det vi tidigare har jobbat upp, säger LFC:s ytter Tove Almkvist.

Artikelbild

| Olof Unogård har nycklarna till tre poäng mot Vittsjö GIK.

Almkvist har, precis som många andra i LFC:s lag, varit med om en hel del tränarturbulens under de senaste säsongerna. Nu, ledd av Unogård, hoppas hon kunna få än mer speltid på mittfältet.

– Det är en stor konkurrens i laget men jag gör mitt bästa så får vi se, säger Almkvist som visade en härlig kvickhet i träningsmatchen mot Eskilstuna för en vecka sedan.

LÄS MER:"De undrade om jag skulle bråka"

Vittsjö har, precis som LFC tappat Dowie, också tappat sin målspruta, Linda Sällström till Paris FC.

Artikelbild

| Olof Unogård siktar på seger när han gör debut på allvar för LFC.

– Hon var den spelaren som stod ut ur laget och gjorde nästan alla deras mål. Sen har de värvat in nya spelare (bland annat danska landslagsspelaren Sofie Junge Pedersen och Nya Zeeländskan Catherine Bott) så de kommer nog vara taggade, men vi är beredda, säger Almkvist.

Unogård tror, trots förändringarna i Vittsjö, att han har bra koll på söndagens motstånd.

Artikelbild

| Tove Almkvist hoppas på mer speltid under Unogård.

– Vi har tittat på klipp på deras spel så vi har ett par nycklar för att få ut det mesta mot dem. Sen har de ju tappat fyra av sina bästa spelare så de kommer og inte hinna ändra så mycket. Men det blir några nya att hålla koll på, säger han.

LÄS MER:Här är LFC:s plan för nyförvärven

Artikelbild

| Almkvist, en av LFC:s kvickaste spelare.

Rörande hur tabellfemman LFC kommer ställa upp finns det endast ett frågetecken: Kosovare Asllani.

– Vi har alla tillgängliga, Kosse har tagit det lite lugnt efter fredagens smäll men idag körde hon hela passet. Det handlar nog mest om smärttröskeln. Hon är ju tuff så det kommer nog att gå, säger Unogård.

LFC:s match sammanfaller också med avslutningen av fotbollsfestivalen Winning Ground. Dessutom bjuder man samtliga åskådare på fri entré. Det finns således goda förhoppningar om en riktig publikfest med välfyllda läktare.

– Kul att det sammanfaller med festivalen, hoppas vi får hit de allra flesta av lagen. Då blir det nog en härlig inramning. Det är ett häftigt projekt och något LFC ska vara stolta över att man är med och drar i, avslutar Unogård.