Efter straffrysaren mot Australien i åttondelsfinalen var det många som såg möjligheterna för Norge – ett av mästerskapets positiva överraskningar – att ta det riktigt långt och till och med nå en plats i OS-fotbollen nästa år.

Men så blir det inte.

David Beckham, på läktarplats på Stade Oceane i Le Havre, fick se sin gamle lagkompis från Manchester United, engelske förbundskaptenen Phil Neville, leda sitt lag till 3–0-seger på torsdagskvällen och det var inget snack.

Artikelbild

Ett antal högkaratiga norska chanser, absolut, men England spräckte nollan genom Jill Scott efter bara några minuter, utökade genom skyttedrottningen Ellen White strax före paus och inte så långt efter fick strålande högerbacken Lucy Bronze drömträff på en frisparksvariant.

Tre måls ledning.

Avgjort.

Bland andra Lisa-Maria Utland och Isabell Herlovsen hade strax senare goda tillfällen att reducera, men om inte LFC-bekantingen Karen Bardsley räddade så fick hon hjälp av sina försvarare. En tung besvikelse för Norge, som trots att man visat hög klass under turneringen inte nådde målet om medalj och nu får vänta i två år på nästa mästerskapschans (EM i England).

I och med att det inte blir något OS har Martin Sjögren och Anders Jacobsson, förbundskaptensduon från Linköping, ett avtal som löper ut i höst, men spelarna vill ha dem kvar och sannolikt även förbundet.

Inför avresan till Frankrike sa Sjögren till Sporten:

– Inom en relativt snar framtid kommer jag att vara klubbtränare igen. Det tror jag. Att vara förbundskapten kan kanske öppna upp en internationell marknad på ett annat sätt.

LFC-mittfältaren Frida Maanum fick sitta kvar på bänken och gavs ingen speltid i kvartsfinalen.