LHC vann rysare i hemmapremiären

Linköpings HC hämtade upp underläge mot Brynäs. 3-3 efter tre perioder gav förlängning. Där vann LHC efter mål av Hampus Larsson.

LHC:s nye tränare Bert Robertsson gjorde hemmadebut i Saab arena, mot Brynäs. Det blev en spännande rysare som gick till sudden death.

Ishockey2019-09-20 21:09

I första perioden skapade LHC flest chanser, men Brynäs var effektivast och gjorde både 1-0 och 2-0. LHC reducerade till 1-2 genom Olle Lycksell i andra och det skapade nerv inför de 6 625 åskådarna i Saab arena.

I tredje perioden tryckte LHC på för kvittering, men i stället gjorde Brynäs 3-1. LHC kom i kapp till 3-3 efter två målgivande pass av Henrik Törnqvist till Max Lindroth och Jonas Holös.

Sporten följde Motalasonen Törnqvist extra i hemkomsten. Läs mer om det i torsdagens tidning och på mvt.se. Törnqvist hade bra chanser och lovordades före start för sin återkomst av många.

LHC, med två poäng, spelar närmast borta mot Frölunda i Göteborg på torsdag.

Karta: Saab Arena