"Gör det jag blir tillsagd att göra"

Han började säsongen i en defensiv roll – nu är Andrew Gordon en av SHL:s hetaste forwards. "Jag gör det jag blir tillsagd", säger LHC-stjärnan.

Andrew Gordon började säsongen i en tänkt gnuggarkedja. Nu är det en helt annan roll.

Andrew Gordon började säsongen i en tänkt gnuggarkedja. Nu är det en helt annan roll.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-16 08:00

Efter den svaga starten har läget ljusnat för Linköping HC och efter torsdagsvinsten mot Leksand (4–1) är det inte längre bottenläge i SHL-tabellen.

Andrew Gordon gjorde mål och assist. Igen.

Poäng i tre matcher i rad. Poäng i åtta av de nio senaste matcherna.

Kanadensiske publikfavoriten säger:

– Jag har gjort poäng sedan jag var sex år gammal och vet att jag har det i mig. Jag vill inte missbruka ordet soldat, men när du är i ett lag ska du göra det du blir tillsagd att göra. Är det att täcka skott så täcker du skott. Är det att vinna tekningar så vinner du tekningar. I början skulle jag spela defensivt, nu är min uppgift att göra mål.

Några skador tog 33-åringen tillbaka till en plats högre upp i kedjehierarkin och nu är han tillsammans med Jaakko Rissanen poängbäst i laget, med Broc Little just bakom med några matcher färre på kontot. Efter den tuffa hösten verkar LHC ha hittat den förstakedja som tidigare saknats. 

Hela 21 poäng på de fem senaste matcherna från den trion.

– Broc och jag känner varandra väl sedan länge. Jaakko kommer från en annan liga och behövde lite tid för att komma in i allting, men se på honom nu. Han är fantastisk och alltid på rätt plats. Vi har en bra mix. Broc flyger omkring och vill gå på mål hela tiden, Jaakko vill passa hela tiden och jag vill skjuta hela tiden. 

– Så någon av oss gör oftast något rätt, säger Andrew Gordon och skrattar.

Tre raka segrar nu. Har det vänt?

– Det är mycket kvar. Ingen, och speciellt inte i den här ligan, kan säga att "nu är det lugnt". Men det går åt rätt håll, det har vi sagt ganska länge och snart kanske en och annan börjar tro på det också.

– Vi är och ska vara ett hårt arbetande lag och då kan du aldrig sluta med att arbeta hårt. Då är du snart sist i tabellen igen och där vill ingen av oss hamna. Njut av en seger i ett par timmar, kom tillbaka dagen efter och var beredd på att blockera skott. Gör samma sak om och om igen, för snart kommer nästa motståndare som vill slå dig på käften. 

Närmast väntar Djurgården, som haft en svår period på slutet med flera förluster och mycket skador.

– Kul med ett rivalmöte. Jag har pratat med flera supportrar och vet att de är extra laddade för den här matchen. Fansen har varit fantastiska för oss under hela hösten och nu är det upp till oss att betala tillbaka för deras lojalitet, säger Andrew Gordon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!