– Vi får se hur kroppen reagerar, men jag hoppas på och räknar med spel, säger han.

Ett bra besked för ett i övrigt minst sagt skadeskjutet Linköping HC. Frånvarolistan var omfattande redan i segermatchen mot Brynäs och jämfört med då saknas nu definitivt avstängde Nick Sörensen och troligen även Adam Brodecki. Den sistnämnde utgick och spelade inte alls i sista perioden senast.

– Han fick en smäll och mådde inte riktigt bra. Vi får avvakta där, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Artikelbild

| Lukas Bengtsson var tillbaka i träning på fredagen – och spelar om inget oförutsett inträffar mot Färjestad.

Mot Brynäs senast matchade han laget hårt och gick bland annat runt på fem backar. Det betydde att exempelvis Chad Billins kom upp i nästan en halvtimmes (!) speltid.

– Under nästan hela hösten har vi haft en bra pulsering på både forwards och backar. Det gör också att du vid behov kan matcha tuffare än vanligt. Det klarar alla av.

Även mot Färjestad om det skulle behövas?

– Absolut.

Med Lukas Bengtsson, som gjort succé under hösten och i nästa vecka åker till Moskva med tre kronor på bröstet, tillkommer dock en viktig försvarare.

– Möjligt att fick jag en reaktion på vaccinsprutan vi tog. Jag var rätt utslagen med feber, ont i kroppen och frös och svettades om vartannat. Så det var skönt att få röra på sig igen, säger han efter fredagsträningen i Saab arena.

Efter den svaga perioden har LHC tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna – och vunnit fyra av dem. Det gör att avståndet till serieledande Färjestad (med en match mindre spelad) bara är en poäng. Seger vid full tid också på lördagen och LHC kan vara i serieledning under landslagsuppehållet.