Det var formstarka Örebro mot formsvaga LHC, hemmalaget tog femte raka vinsten i Behrn arena och LHC föll för fjärde matchen i rad. Dessutom: bara två trepoängare på de fjorton senaste matcherna.

Nu hamnade man målmässigt på efterkälken i andra perioden och förmådde sedan inte komma tillbaka. Det gjordes försök i den tredje, men saknades udd och kraft för att få till någon kvittering.

Örebro vann och gjorde det fullständigt välförtjänt.

Närkingarna förstärkte innan transferfönstret slog igen med Jhonas Enroth och stjärnmålvakten – som enligt uppgifter i Aftonbladet tjänar runt 300 000 kronor per match – fick en olycklig start med insläppt mål på andra LHC-skottet.

Jimmy Andersson spelade snyggt fram till Lukas Bengtsson och fixade en pangstart för gästerna. LHC var i överläge, men hamnade allt som oftast i spelmässigt underläge i första perioden. Ändå blev det ny ledning när Johan Södergran höll sig framme och petade in en retur bakom Enroth.

Kvitteringen kom strax senare och tidigt i andra perioden kom också 3–2 för hemmalaget när Nick Ebert sköt hårt och förbi Jacob Johansson i numerärt överläge. Örebro dominerade tydligt, även om LHC i mellanperioden noterades för dubbla stolpträffar av Olle Lycksell och Johan Södergran.

Ett och annat läge skapades också i slutperioden, men det var inte många och förlustsviten blev ännu längre. Jere Sallinen avgjorde till slut med 4–2 i tom bur.

Artikelbild

LHC var som ni vet skadeskjutet redan före start och det blev inte bättre av att förstamålvakten Jonas Gustavsson dessutom behövde stanna hemma på grund av sjukdom.