21-åringen från kanadensiska Courtice i Ontario log sitt allra bredaste leende efter 4–0-triumfen mot Modo i Stångebrohallen. Efter lördagsvinsten fanns chansen att säkra finalplatsen redan i tredje semifinalen – och LHC tog den.

Därmed klart för femte finalen på de sex senaste åren.

Fast något guldjubel har det inte blivit sedan 2015.

Artikelbild

– Vi är alla glada, men ingen är nöjd än. Det är ett antal matcher kvar av säsongen och vi vill ha det där guldet innan den är över, sa Kennedy Marchment när de falska segerserenaderna ebbat ut från omklädningsrummet.

Hon visade vägen med att sätta viktiga 1–0 i första perioden och spelade även fram Denise Altmann till 2–0 i den tredje. Därmed kändes det avgjort och Amalie Andersen och Nicoline Söndergaard Jensen utökade ledningen innan det var slut.

Det var inget snack.

LHC spelade bäst, skapade mest och kan nu ladda för revanschmöte och drömfinal mot Luleå.

Artikelbild

– Det blir en lång resa till i alla fall. Haha. Vi har vunnit en match mot dem tidigare under säsongen och kan absolut göra det igen. Perfekt att börja borta och försöka sno en match där. Nu finns ingenting att spara på. Vi slår ur underläge och det passar oss bra, sa Kennedy Marchment.

SDHL:s kanske vassaste nyförvärv för året tog per omgående plats i poängtoppen och har fortsatt produktionen i slutspelet där LHC nu är uppe i sex raka vinster. Sportchefen Kim Martin Hasson hittade henne på St. Lawrence University i USA och kan inte vara annat än nöjd med värvningen. Kanadensiskan kommer från en riktig hockeyfamilj, där hennes farbror Bryan Marchment var en fruktad NHL-back på sin tid.

Artikelbild

Nu är det Kennedy som är framme i final under debutsäsongen på svensk mark.

– Det har varit vårt mål under hela året och nu är vi där. Känns fantastiskt. Det blir bra en med en dryg vecka ledigt nu, sa hon.

Artikelbild

Vad har hänt med laget sedan i höstas?

– När du går in i ett slutspel är det som att en ny säsong börjar, men jag tror att vi på vägen insett vad som måste göras. Det märks i båset också. Alla är så inne i det och fulla av energi. Där har du en viktig förklaring.

Madeleine Östling, tränaren, sa om segern och finalplatsen:

– Det känns bra. Det har varit tuffa matcher och Modo är inget dåligt motstånd. Det gäller att kontrollera matcherna och minimera misstagen och det tycker jag att vi har gjort.

Ni slog ut Modo i semifinal i fjol också. Hur är känslan då och nu?

– Grundkänslan är ungefär densamma, men jag tycker att vi har fått ihop gruppen ännu mer nu. Det känns verkligen jättebra. Vi ska vinna det här, sa Östling och såg bestämd ut.