LHC-profilen: "Han var fruktansvärd"

NHL-tränaren Mike Babcock är i blåsväder. Flera NHL-profiler anklagar honom för trakasserier, däribland förre LHC-forwarden Johan Franzén.

Johan Franzén.

Johan Franzén.

Foto: Darryl Dyck

Ishockey2019-12-02 22:33

– Han är en fruktansvärd människa, den värsta person jag har träffat. En mobbare som gav sig på folk, det kunde vara städare i arenan i Detroit eller vem som helst. Han hoppade på folk bara för att, säger Johan Franzén till SportExpressen

39-årige Franzén slog igenom i Linköping HC men spenderade många säsonger i NHL och Detroit under Mike Babcocks ledning. Franzéns lagkamrat och NHL-ikonen Chris Chelios säger i podden ”Pittin’ Chiclets podcast" att Babcock gav sig på Franzén med grova påhopp.

– Det han gjorde mot honom i slutet… han (Franzén) var skadad och det var under slutspelet. Några av sakerna han sa till honom på bänken... jag vet inte vad han sa till honom bakom stängda dörrar öga mot öga, men han attackerade honom verbalt under matchen.

– Det gick så långt att stackars Johan, som vi inte visste led av hjärnskakningar och depressioner, bara bröt ihop. Han fick ett nervöst sammanbrott. Inte bara på bänken utan i ett av rummen efter matchen. Det är förmodligen det värsta jag någonsin sett, säger Chris Chelios enligt SportExpressen.

SportExpressen har pratat med Johan Franzén som kommer ihåg den specifika händelsen:

– Jag får rysningar när jag tänker på det. Det där var mot Nashville i slutspelet. Det var grovt, otäckt och chockerande. Men det var bara en av hundra grejer han gjorde. Toppen av ett isberg, säger Johan Franzén till SportExpressen.

Han fortsätter:

– Från 2011 var jag livrädd för att vara i ishallen. Jag fokuserade bara på att ta mig upp på morgnarna. Det var då han gav sig på mig för första gången och förra året var första gången som jag sov naturligt för första gången sen dess, säger Johan Franzén till SportExpressen.

På grund av upprepade hjärnskakningar tvingades Franzén att sluta för ett antal år sedan och kämpar nu med att komma tillbaka till ett normalt liv.

56-årige Mike Babcock var huvudcoach i Detroit Red Wings under åren 2005-2015 där höjdpunkten var Stanley Cup-segern 2008. Han fortsatte sedan tränarkarriären i Toronto Maple Leafs där han sparkades för mindre än två veckor sedan, 20 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!