Efter lång skadefrånvaro var poängdrottningen Lara Stalder tillbaka i Linköping HC – men det blev en kort comeback i lördagsmatchen mot HV. Redan i andra perioden fick schweiziska stjärnan en smäll mot handen/handleden efter en närkamp vid sargen och tvingades utgå.

Hon hade tydliga smärtor när hon åkte till båset och tog sig sedan direkt till omklädningsrummet för vidare färd till Universitetssjukhuset för undersökning.

– Just nu vet vi inte mer än så. Det är bara att hålla tummarna, men det såg inte alls bra ut. Lara är inte typen som reagerar på det sättet om hon inte har riktigt ont, sa Madeleine Östling, tränaren.

Hur uppfattade du det som hände?

– Hon fick en smäll, men jag kan inte säga så mycket mer än att det rör sig om en skada på överkroppen.

För guldjagande LHC – som redan på söndagen spelar nästa match, hemma mot AIK – skulle det naturligtvis vara ett blytungt avbräck om skadan är allvarlig och Stalder tvingas till ny och längre vila. På lördagen visade hon upp sig direkt med att spela fram Kennedy Marchment till 1–1 och är nu uppe på 38 poäng i SDHL-hockeyn.

Matchen i övrigt?

Tja, LHC kom snett in i det och hamnade i tidigt underläge, men växte in i matchen och tog över. Emma Murén blev tvåmålsskytt när hon fastställde resultatet till 5–2 i slutsekunden. Övriga mål gjordes av Pernilla Winberg och Denise Altmann.

– Eveliina (Suonpää, målvakten) höll oss kvar i matchen till en början, men fortsättningen är jag nöjd med, sa Östling.