Dan Pettersson debuterade i Linköpings HC i höstas när han tog klivet upp från Hockeyallsvenskan.

– Målet var att ta en ordinarie plats och vara med och bidra. Det tycker jag att jag lyckades med, säger Pettersson som har varit LHC:s fjärdecenter och fått stort förtroende i boxplay.

– Det var en roll jag var beredd att ta och satte stolthet i. Jag åkte på en ljumskskada i början av säsongen, men efter det flöt det på. Jag känner att jag har utvecklats och vuxit in i SHL-kostymen.

Artikelbild

| Dan Pettersson.

I slutet av säsongen var dock olyckan framme igen och Dan Pettersson fick en smäll mot knäet.

– Vi gjorde en magnetröntgen efteråt och hittade fynd. Läkarna är osäkra på prognosen och vet inte omfattningen riktigt, så de ska göra en titthålsoperation i maj för att kunna se bättre. Det är lite oklart just nu så vi får se hur det blir, men det kommer att röra sig om månader i alla fall, tyvärr, säger 26-åringen som i vintras förlängde sitt kontrakt med LHC med två år och var laddad för en ordentlig försäsong med "cluben".

– Ja, jag fick mersmak och fick ju ett kvitto på att jag har gjort något bra som de är nöjda med. Därför ville jag dra igång direkt och bygga vidare på formen. Det är klart att det är jäkligt tråkigt, men jag har varit skadad tidigare och har lärt mig att hantera det.

Vad väntar framöver?

– Så fort vi vet exakt hur det står till blir det rehab, så nu är det bara att hålla tummarna, svarar Dan Pettersson.

"Det är ett tufft besked för oss, men framförallt för Dan själv. Vi hade räknat med Dan som en viktig kugge i vårt lag med hans defensiva stabilitet och ansvarsfulla spel över hela banan", säger LHC:s general manager Niklas Persson till klubbens hemsida.