LÄS MER: Efter segern: LHC-stjärnan anmäls

Det var i slutet av segermatchen i Gävle som landslagsforwarden Nick Sörensen efter en duell bakom mål slashade Brynäs Nicklas Danielsson. Båda spelarna blev utvisade och Sörensen  – som strax före avgjorde med sitt 5–2-mål – anmäldes även i efterhand till förbundets disciplinnämnd.

Strax efter lunch kom domen:

Avstängning i en match, vilket gör att han missar lördagsmötet med Färjestad i Saab arena.

En tung smäll för ett redan minst sagt skadeskjutet LHC.

I sitt beslut skriver nämnden om nyckelfaktorerna "våldsamt slag mot en icke puckförande spelare" och "återfall efter tidigare tillrättavisning". Nick Sörensen, som gjort tio mål och är delad tvåa i SHL:s skytteliga, har varit anmäld en gång tidigare under hösten, men friades då helt.

Tommy Jonsson har mycket svårt att köpa både anmälan och avstängning.

– Det var en slashing som tog på benskydden. Punkt. Ska vi hålla på med sådana saker så blir det mycket att göra. Det är klart att det är ett regelbrott, men han har sonat sitt straff och fått två minuters utvisning, säger han.

Du tycker inte att det borde vara något mer?

– Absolut inte.

Har du reagerat på fler liknande händelser under hösten?

– Nej, det kan jag inte stå för. Det var mer den här situationen som jag bara tyckte var fånig.

Nick Sörensen säger själv i ett uttalande:

”Jag får en hård crosschecking i ryggen när jag inte är puckförare eller inblandad i en spelsituation. Jag är helt oförberedd på det och vänder mig om och utdelar en slashing på benet. Den är inte hård och är riktad mot benet.”