Det var för snart tio år sedan som LHC med Östman vid rodret vann äldsta junior-SM, efter finalseger mot Modo och med bland andra dagens A-lagsback Mattias Bäckman i laget. Där fanns också Markus Modigs, nu i Oskarshamn, Linus Hultström, nu i Djurgården, och Viktor Öhman, nu i Västervik.

– Det var ett lag som hade kul tillsammans och många brann för hockeyn, säger Klas Östman som nämner segern som sitt bästa hockeyminne från karriären när han gästar Öst medias videoprogram Sportsnack.

I avsnittet, som kan ses på corren.se och mvt.se, berättar Klas Östman om hur det började i Härnösund, varför han aldrig blev elitspelare, men varför ishockeyn ändå blivit ett yrke.

Artikelbild

| Klas Östman orkade inte med en egen satsning som spelare. Men som tränare blev ishockeyn ett yrke. I veckans Sportsnack berättar han om allt det nya, spelare och ledare, i Linköpings HC.

Nu är Östman inne på sitt femte år som assisterande LHC-tränare och han kommenterar allt det nya med Niklas Persson som sportchef och Bert Robertsson som huvudtränare. Östman ger också omdömen om alla nyförvärven som kommit och om spelarförlusterna och om vad som är speciellt med LHC.

Han berättar också om han kan tänka sig att någon gång bli huvudtränare i SHL, plus berättar vad han ska göra i sommar.

Vem vill ni ska gästa Sportsnack? Välkomna med förslag.