Förra helgen vann Motalakillen Edward Sandström Nürburgrings klassiska 24-timmarslopp. Nu var det dags för ett 3-timmarslopp på engelska Silverstone, den här gången i Audis team Sainteloc. Men efter ett dåligt kval där teamet placerade sig 23:a var man utan chans och körde till slut i mål som tolva.

– När det är 60 bilar i startfältet gäller det att kvala åtminstone topp tio för att ha nåt med tätstriden att göra, det blir för mycket trafik att ta sig igenom annars, säger Sandström i ett pressmeddelande.

Loppet präglades av mängder av omkörningar, främst under Sandströms 75 minuter långa stint.

– Vi gjorde ett strategiskt bra depåstopp och vi gjorde ett gäng omkörningar, men på det hela taget är jag besviken, säger han.

Ett misstag gjorde dessutom Sandströms tillvaro i bilen ännu mer pressad.

– Mekanikerna glömde att montera mitt vatten i bilen, Marc ville inte ha vatten under sin stint och en miss i kommunikationen gjorde att jag också blev utan. Fördelen är väl att jag garanterat gick ner några kilo i vikt. Nackdelen är att jag var sjukt törstig.

Sandström lämnade över som elva till Guilvert som tappade en placering in till mål. Men det var som sagt redan i kvalet som chanserna till en topplacering försvann.

– Vi måste kvala bättre helt enkelt, det är vår huvuduppgift inför nästa Blancpain-tävling. Vår Audi R8 LMS ultra är snabb i racetempo, det bevisar vi i varje race. Men det hjälper inte om vi inte kvalar bättre, säger Sandström i ett pressmeddelande.