Maif kan få gratisplats i ettan

Motala AIF kan erbjudas en plats i ettan även vid förlust mot Sollentuna. Detta om Karlstadslagen i norrettan slås ihop till ett lag.

Motala AIF kan flyttas upp till ettan även vid förlust mot Sollentuna. Om Karlstadslagen slås ihop kan det bli en friplats.

Motala AIF kan flyttas upp till ettan även vid förlust mot Sollentuna. Om Karlstadslagen slås ihop kan det bli en friplats.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-11-03 16:25

Styrelserna i Carlstad United och Karlstad BK, lagen som i år kom fyra och femma i norrettan, har i höst uttryckt gemensam vilja om att satsa på ett elitlag på herrsidan i Karlstad.

En lång text på respektive hemsida berättar om sammanslagningsplanerna.

"Innan november månads utgång vet vi om vi går vidare med planerna", skriver de.

Serieföreningen Ettan fotboll har tät dialog med Karlstadsklubbarna om det hela.

"Det kan bli att det ena laget dras ur. Men de är inte där än. Det ska vara medlemsmöten först. Så inget är klart", säger Jimmy Fors, utvecklingschef på Ettan fotboll.

Om det blir så att Karlstadslagen blir ett erbjuds den bästa förloraren i division 1-kvalet den vakanta platsen.

Det blir bästa förloraren i veckans möten mellan Motala AIF och Sollentuna och södermötet mellan Berga och Oskarshamn.

Om Maif förlorar med mindre siffror än söderlaget får Maif i så fall en division 1-plats. Om det förlorande söderlaget tackar nej går också erbjudandet vidare till Maif.

Maif kanske alltså inte behöver vinna mot Sollentuna för att gå upp.

"Vi ska vara både ekonomiskt och sportsligt redo för ettan när vi än går upp", sade Maifs ordförande Marcus Kåtorp till Sporten inför lördagens möte med Ytterhogdal som Maif vann med 2-0.

Spännande blir ändå slutkvalet där Maif inleder mot Sollentuna hemma på Idrottsparken på onsdag. Returen spelas på Sollentunavallen på söndag. 

Vinnaren går upp och kanske senare även förloraren, om det görs gemensam sak i Karlstad.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!