– Vi möter nykomlingar och de är alltid extra taggade i början, säger Silka.

Maif har en liten uppochned-vecka bakom sig. 0–3-förlusten borta mot Enskede i seriepremiären vill laget helst glömma och gå vidare från. Sedan gav 13–2 mot Vadstena i Östgötacupen nytt självförtroende.

Lite press har Maif på sig, det erkänner Valon Silka.

Artikelbild

| Valon Silka gratuleras av laget efter ett mål i en match i fjolårets division 2. Nu på lördagen har årets Motala AIF hemmapremiär, mot Newroz på Idrottsparken.

– Vi är nervösa, men på ett bra sätt. Vi vill ha revansch nu och visa vad vi går för, säger mittfältaren.

Valon Silka lär spela från start på mitten nu efter sina fem mål i cupen.

– Det känns bra på träningarna, jag är i bra form, säger han.

Maifs tränare Vladan Ladan beskriver Newroz som Stockholms svar på Dalkurd.

– De har en fin spelartrupp, men de har värvat sent så de kanske inte är så samspelta än. De är individuellt skickliga, säger Ladan som sett Newroz på video när det blev 0–0 i premiären mot Södertälje.

Maif kommer att spela med ungefär samma uppställning mot Enskede. Frågetecken finns för Arvid Falk-Lindgren som fick en smäll på torsdagens träning.

Adam Egnell, som varit skadad länge på försäsongen, håller ännu inte för 90 minuter och börjar på bänken.

Vad blir er segerchans nu?

– Att vi är mer samspelta som lag. Sedan har vi individualister som kan bryta igenom. Men det blir en tuff utmaning, Newroz var bra organiserade i sin första match, säger Vladan Ladan.

Motståndarlaget då? Ja, namnet Newroz har sitt ursprung från den urgamla mesopotamiska kulturen, där många olika folkgrupper firar Newroz, det nya året, och man välkomnar våren. Newroz förknippas också med glädje, festligheter, hopp, kärlek och nystart.

Newroz FC bildades 2008 och gick med fyra seriesegrar i rad från åttan till fyran på fyra år. Sedan blev det halt några år i fyran innan klubben återigen gjort en snabb uppgång till tvåan.

– Målet i år är att vi ska rädda kontraktet, säger sportchefen Mattias Unal.

I premiären hade Newroz 325 åskådare, men Unal säger att klubben siktar på 700-800 personer per match i Sätra. Lördagens match i Motala krockar med en kurdisk afton i Skärholmen, men ändå tror han att 20-30 fans kommer att se matchen mot Maif på plats.

I Stockholmscupen i veckan, med en bonusstraff, vann Newroz med 2–1 mot division 1-laget Arameisk-Syrianska.

– Vi vet att Motala är ett starkt hemmalag och har några spelare som sticker ut, som Renato Rako. De blir ett topplag, premiären var en engångsgrej, menar Mattias Unal.

Maif har före matchen en sponsorträff med 150 gäster på restaurangen Bispo i stan och sedan är det fri entré på Idrottsparken.

– Vi hoppas på tusen åskådare, men jag tror det blir 800, säger klubbchefen Mikael Larsson.