Det betyder att futsalklubben ska hjälpa Maif i fotbollsverksamheten utomhus och Maif lägger ned sin futsal, för att i stället hjälpa Dribbla mot allsvenskan.

På måndagen på Idrottsparken berättade klubbarnas ledningar gemensamt om samgåendet.

– Första året ska vi leva parallellt, men redan nu öppnar vi upp platser i Maifs styrelse, sportgrupp och marknadsgrupp. I det nya Maif vill ha in futsaltänket i Dribbla som kan komplettera det traditionella i Maif, säger Maifs fotbollsordförande Marcus Kåtorp.

– Vi gillar Dribbla och vill ta till oss och lära oss av deras profil. Vi har många medlemmar av skiftande härkomst, fortsätter Marcus Kåtorp.

Dribblas grundare och ordförande Gabi Morad är själv uppvuxen i Maif och säger att Maif genom åren har varit det största integrationsprojektet i stan.

– Det kanske inte är så känt, men Maif har alltid stöttat sina ungdomslag, lag där majoriteten varit invandrare. Vi har mycket att bidra med där som ledare, vi förstår ungdomarna, säger Gabi Morad.

Det som sker konkret nu är att Maif inte kommer att spela som Maif i futsal. Möjligen i så fall med något andralag om det behövs.

Men Maif släpper både sina herrspelare och damspelare i fotboll till Dribbla i futsal.

Dribbla får alltså även damlag.

Det är dock inte cuperna som är viktigast utan seriespelet där Dribbla i vinter debuterar. Maif vill hjälpa Dribbla i drömmen om att nå allsvenskan.

Dribblas Elias Hanna tar plats i Maifs marknadsgrupp, Gabi Morad kommer att sitta i styrelsen och Kianosh Sharafadin går in i sportgruppen. Hanna kommer att sälja både fotboll och futsal när han jobbar och Sharafadin, som är lärare på Platen, har en idé om att utveckla fotbollsgymnasiet ytterligare med både fotboll och futsal.

– Vi vill behålla talangerna i Motala och kan göra det genom ett ännu bättre fotbollsgymnasium, menar Kianosh.

Dribbla har också planer på att att utveckla sommarcuper och beachfotboll och gör det då tätt ihop med Maif. Dribbla vill också förbättra stämningen på läktaren på Maifs matcher.

– Det ska inte vara prestige mellan olika saker där man inte vill att andra lyckas. Både i fotbollen och i samhället i Motala behöver hjälpas åt mer. Det vill vi visa nu i handling, säger Gabi Morad.

Dribbla och Maif vill genom samarbetet också hjälpas åt att få bra spelare till Motala. Det behöver inte vara fotbollsspelare som spelar futsal, utan det kan vara futsalspelare som går till Dribbla, lyckas där och blir intressanta för Maif.

– I hela vår förening vill vi få in Dribblas energi, säger Marcus Kåtorp.