– Nu har vi det i alla fall inte i egna händer längre, suckade tränaren patrik Söderlund.

Det blev 3–4 i en jämn, spännande men kanske inte särskilt välspelad match.

Kampen kom till slut att avgöras i utvisningsbåset.

– Frustration, sa Patrik Söderlund. Det kändes som allt kom ut på en gång där.

För när ställningen var 3–3, och Maif behövde ett segermål för att haka på Skillingaryd i toppen och fixa en helt avgörande match i sista omgången hemma kommande helg, så drog man på sig fyra (!) utvisningar i samma moment.

Då avgjorde Löfstad istället.

Patrik Söderlund:

– Det var en situation innan där vår spelare blev överkörd utan åtgärd, sen åker vi på en tvåa i momentet efter för samma sak. Då förstår jag att killarna reagerade även om det rann över lite.

Resultatet betyder hur som helst att Maif nu har tre poäng upp till Skillingaryd på den enda playoffplatsen. De har dessutom en match mindre spelad.

– Jag har svårt att tro att de förlorar sin match på torsdag, mot jumbon Rydaholm, så vi får nog ställa in oss på att det bara är en match kvar att spela. Även Mjölby måste ju förlora på torsdag för att vi ska ha en chans att komma ikapp.

Söderlund fortsatte:

– Å andra sidan har vi redan börjat jobba för nästa säsong för vi måste se till att ha en betydligt större trupp då. På den här nivån bör man vara närmare 30 man.

Till den här matchen hade man lånat in tre spelare från HC Wettern, bröderna Andreas och Fredrik Axell samt Mathias Löfholm.

– Vi hade inte fått ihop det annars. Bra gjort av dem att ställa upp.

Målen gjorde Robin Jonsson 2 och Martin Oscarsson.