Fälldes Assyriskas Kutshie Moilo innanför eller utanför straffområdslinjen. Det var det stora samtalsämnet efter Östgötaderbyt mellan Norköping Assyriska och Motala AIF.

Att han hade fällts var alla överens om. Men sen gick åsikterna isär.

Solklart utanför menade Maif-spelarna som var i närheten. Innanför menade domare Gheorghe Piscoran och pekade på straffpunken.

Artikelbild

| Paul Chamoun har just satt straffen som betyyde 2–2 i den sjunde övertidsminuten. Den straffen var det stora samtalsämnet efter matchen.

Och därifrån prickade Paul Chamoun in 2–2 med det som blev matchens sista spark.

– Jag kan inte göra bedömningen från där jag står om det är utanför eller innanför. Men det är ju många av våra speale som menar att det är utanför. Nu gör domaren bedömningen att det är utanför och det kan vi inte göra något åt nu så det är bara att acceptera, säger Maif-tränaren Christer Persson.

Dessutom var det den andra straffen som Maf fick emot sig och även den första menade de var tveksam. För från sidan såg det ut som att Ibrahim Koroma gick upp och vann en nickduell.

– Så såg det ut däifrån jag står också. Men domaren stod betydligt närmare och han såg något annat och vi får lita på att han såg rätt, säger Persson.

Artikelbild

| Ahmed Qasem såg ut att bli Maifs matchhjälte när han gav dem ledningen i den 87.e minuten.

Då med kvarten kvar hade säkerligen de flesta av de tillresta Maif-supportrarna varit nöjda med ett oavgjort resultat. För i det läget hade Assyriska tagit över allt mer spelmässigt och efter kvitteringen så tryckte de på för ett segermål.

Då från ingenstans kom målet som såg ut att ge Maif deras tredje raka seger. Och även den här gången var Kutshie Moilo inblandad. Hans misslyckade nedtagning studsade ner framför fötterna på Ahmed Qasem som enkelt kunde sätta dit sitt första seriemål för Maif och i dryga tio minuter såg ut att bli matchhjälte.

Artikelbild

Nu tog alltså Moilo revanch på sig själv och ordnade fram Assyriskas andra straff. Det enda sättet på vilket Assyriska lyckades överlista Maif-försvaret.

– Assyriska är ett skickligt lag men vi står upp bra. Vi är kompakta i försvaret och det är återigen en match där vi försvarar oss bra, säger Persson.

Artikelbild

Utöver smällen att bli snuvade på segern i matchens sista sekund så fick också Maif-anfallaren Eldin Lugonja kliva av med en befarad bristning i vaden. Vilket gör att skadelistan på offensiva spelare bli allt längre hos Maif. Mot Assyriska saknades både Renato och Andrè Rako. Dessutom fick Ivan Rako ge upp förhoppningarna om ett inhopp redan på uppvärmningen.

– Alternativen offensivt blir allt färre men det är något vi måste hantera. Vi får deppa i dag och i morgon. Sen är det fullt fokus framåt.