Maifmittfältaren om smällarna i kvalet

Två smällar på ryggen samtidigt. Motala AIF:s Besart Kalludra skulle träna på måndagen, men lär missa första kvalmötet med Sollentuna.

Ryggskadade mittfältaren Besart Kalludra tränar lätt på måndagen, men spelar troligen inte för Motala AIF i första mötet med Sollentuna hemma på onsdagen.

Ryggskadade mittfältaren Besart Kalludra tränar lätt på måndagen, men spelar troligen inte för Motala AIF i första mötet med Sollentuna hemma på onsdagen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-11-04 15:00

Det är redan på onsdag på IP som slutkvalet mot ettan startar. Maif spelar klockan 19, för att sedan spela retur i Sollentuna på söndag 15.30.

Det var i första halvlek i lördags i 2-0-segern mot Ytterhogdal som Besart Kalludra blev utburen på bår och sedan körd med ambulans till akuten.

– Jag fick ryggskott och en vridning, två smällar samtidigt. Det var som att någon högg en kniv i ryggen på mig. Jag tappade andan, berättar Kalludra som fick stanna på sjukhuset några timmar efter.

Ett par dagar efteråt är det stelt och det har ätits smärtstillande. Från läkarhåll har Kalludra avråtts från spel på onsdag. Men han har rekommenderats att leva på så normalt som möjligt och därför var Kalludra på jobbet på måndagen och skulle träna på kvällen.

– Det handlar om att stå ut med smärtan. Jag tycker inte man ska kunna få ryggskott som 27-åring, säger Kalludra.

Vad säger du om mötet med Sollentuna?

– Ett fantastiskt läge för oss. De har förlorat och vi har inget att förlora. Det blir roliga matcher för alla att spela, säger Besart Kalludra som köpt hus i Motala och säger att Maif är hans huvudprioritering inför nästa säsong.

– Men det där tar vi efter kvalet, säger han.

När det gäller en eventuell uppflyttning för Maif, om vi går händelserna i förväg, så finns goda chanser att hamna i söderettan. Både för Maif och grannen Linköping City. Detta sedan Örebro Syrianska gått upp från en söderserie och Brommapojkarna och Syrianska Södertälje ramlat ur superettan.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!