Malin vÀrldsmÀstare trots muskelbristning

Malin Johansson var osÀker pÄ om hon skulle kunna komma till start i VM i OCR i England. Det slutade med ett VM-guld i lagtÀvlingen.

Malin Johansson, lÀngst till vÀnster, firar tillsammans med Katrine Haaland Leveras och Pia Kind efter att de vunnit open-klassen för damer vid VM i hinderbana i England.

Malin Johansson, lÀngst till vÀnster, firar tillsammans med Katrine Haaland Leveras och Pia Kind efter att de vunnit open-klassen för damer vid VM i hinderbana i England.

Foto: Lisa Kind

OCR2019-10-17 11:00

Tillsammans med Pia Kind och Katrine Haaland Leveras slog Motalas Malin Johansson till och vann openklassen för damer nĂ€r VM i OCR (hinderbana) avgjordes i England. 
–  Alla tre tĂ€vlar vi ju pĂ„ toughest-touren. DĂ€r tĂ€vlar vi ju mot varandra sĂ„ att fĂ„ göra det hĂ€r tillsammans var ju sĂ„ kul, sĂ€ger Johansson. 
Med mindre Ă€n en vecka kvar till VM-starten sĂ„ var det dock tveksamt om hon ens skulle komma till start. 
–  Jag lyckades ju fĂ„ en muskelbristning i lĂ„ret fem dagar innan. Jag fick behandling av en sjukgymnast inne pĂ„ idrotts- och motionsskadeenheten pĂ„ US. Han sa att jag kan sĂ„ klart inte rekommendera att du ska Ă„ka, berĂ€ttar hon. 
Efter behandling med laser och nĂ„gra dagars vila sĂ„ stod Malin pĂ„ startlinjen redo att ta sig an VM-banan. 
– VM avgörs ju över tre dagar. Först sprint pĂ„ fredagen, sen den lĂ„nga banan pĂ„ lördagen och sĂ„ avslutas det med lagtĂ€vlingen pĂ„ söndagen. Jag bestĂ€mde mig för att köra sprinten och lagtĂ€vlingen. SprinttĂ€vlingen gav beskedet att lĂ„ret höll och Malin sprang glĂ€djestrĂ„lande i mĂ„l pĂ„ en sjunde plats. 
– Jag var bara sĂ„ glad att jag kunde köra hela banan. 

TvĂ„ dagar senare sĂ„ var det sĂ„ dags för lagtĂ€vlingen dĂ€r mĂ„let innan start var högt stĂ€llt efter fjolĂ„rets fjĂ€rde plats. Nu hade de siktet instĂ€llt pĂ„ en pallplats. 
– Men det Ă€r ju sĂ„ svĂ„rt att veta vilka lag som Ă€r med.
LagtĂ€vlingen avgörs i flera moment. En löpdel, en styrkedel och en teknikdel dĂ€r en av lagmedlemmarna ska utföra varsin del. 
DĂ€refter avslutas loppet med att de tillsammans ska klara de sista hindren in mot mĂ„let. 
Och hĂ€r tvingade skadorna dem att stuva om i den tĂ€nkta laguppstĂ€llningen. 
– Pia som skulle ha tagit löpningen var ju ocksĂ„ skadad. SĂ„ jag fick springa sĂ„ fick hon köra styrkedelen som jag skulle ha kört frĂ„n början, berĂ€ttar Malin. 

Men skadorna kunde inte sĂ€tta stopp för svenskorna. För de tre individuella momenten dĂ€r de hela tiden tampats med det danska laget sĂ„ skulle kampen om guldet komma att avgöras pĂ„ det allra sista hindret. 
Och dĂ€r var Malin och hennes lagkamrater starkast. 
 â€“ Det var jĂ€ttejĂ€mnt hela vĂ€gen. Sen avslutades det med en fyra meter hög vĂ€gg som man skulle ta sig över och det var ju grymt blött och lerigt. SĂ„ dĂ€r fick danskorna problem. Men vi lyckades ganska snabbt ta oss över sĂ„ det var dĂ€r det avgjordes. Det var ju jĂ€tteskönt och sĂ„ kul, sĂ€ger hon.


 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om