– Hamnar man i torkan är det lätt att tappa självförtroende och börja fundera. Då handlar det om att göra det enkelt, och att förbereda sig väl för det man ska göra, säger Pålsson.

Thomas Pålsson hade sin specialare att med rapp skridskoåkning skrinna ut i vinkel och slå till med kort tillslag. Fördelen var att han kunde skjuta från båda håll.

Pålsson, som förutom en kort avstickare till Sandviken i början av 90-talet spelade i IFK Motala hela karriären, spelade långt upp i åren och gjorde ett flertal comebacker. Efter A-laget blev det veteranspel. 51 år gammal spelar han för övrigt fortfarande och tränade åtminstone på måndagskvällen, med IFK:s B-lag i division 2.

Artikelbild

| Thomas Pålsson, IFK Motalas målkung från 80-talet och 90-talet, räddar veckans Bandysnack på mvt.se. Om specialare och en grov straffmiss.

– Bandy är en skonsam sport och jag har varit förskonad från skador. Ska bli kul att träffa grabbarna och känna på det lite igen, säger anfallaren.

Bandysnacks sjätte avsnitt visas på mvt.se och corren.se och avhandlar bland annat gångna veckans matcher med IFK Motala, plus de kommande hemmamatcherna mot Sirius på onsdag och Västerås på lördag.