En motig vår och petad ur startelvan.

Sead Haksabanovic är prestigelånet som inte funnit sin roll i IFK-tröjan och hamnat på bänken där han förblev kvar hela matchen senast mot Hammarby.

Jens Gustafsson som valt att centrera Gudmundur Thórarinsson ligger inte sömnlös över Haksabanovic status och är på det klara med hur arbetet ska fortlöpa för att det ska lossna på planen för West Ham-spelaren.

Artikelbild

– Det är ett ganska gediget ledarskapsarbete men det är roligt. Det är inte fotbollsmässigt det handlar om. Om en position eller passningar. Det handlar om att hantera det ledarskapsmässigt i motgång, ha tålamod och arbeta med huvudet och ha perspektiv på allting, menar Jens Gustafsson.

Som inte vill jämföra Haksanabovic första IFK-tid med Jordan Larssons fjolår där anfallaren hade det tufft och inte fick spela mycket.

Nu, den här säsongen, öser Larsson in mål och utstrålar självförtroende.

– Det finns olikheter i de båda men det finns likheter i att de kommer hem i samma ålder och i en period där det kräver tid för att de ska kunna hitta självförtroende och ett bra beslutsfattande, fortsätter IFK-managern.

Artikelbild

Ser du att det är på väg att lossna?

– Det kommer definitivt lossna. Sead har förtjänat mer än vad han fått, han och någon mer, men så är fotbollen emellanåt. Vi förväntar oss att saker och ting hittar rätt när vi drar igång igen 25 juni. Då vänder allting och då tror vi att vi kommer att få se en annan form på vissa spelare som inte fått vad de förtjänat den här tiden.

Artikelbild

Under torsdagens träning avstod Lars Krogh Gerson att köra med laget.

– Småkänningar lite överallt. Vi insåg snabbt att det var bäst för honom att vila, berättar Gustafsson.

Artikelbild

Egzon Binaku som lämnade Östgötaporten på bår och senare undersöktes på akuten är inte uttagningsbar mot AFC Eskilstuna på söndag.

– Det var olyckligt men när man beskriver olika scenarion och den bild vi målade upp när det hände, vad det skulle kunnat vara, så är det hoppfullt att han är med på planen igen när vi sätter igång tävlingsmatcherna, säger Jens Gustafsson.

Pontus Almqvist?

– Vi har varit väldigt försiktiga med hans rehab så att det inte ska hända igen att han får problem med baklåret. Han är så explosiv, börjar man nagga med låret är det inte bra för hans karriär.