Arrangera bra ryttartävlingar ha blivit Nykyrka ridklubbs signum. Det visades på nytt när klubben i helgen arrangerade ponnytävlingar.

– Vi är väldigt nöjda med dagen. Vi har ju ganska bra erfarenhet av att arrangera tävlingar så det rullar på, säger ordföranden Martina Adolfsson.

Cirka 160 starter hanns med under dagen.

– Det är vi väldigt nöjda med. Vi hade ju andra omgången av division 3-hoppningen och där var det ju 16 lag anmälda så det var rätt många bara där, säger Adolfsson.

Nyrk hade inget eget lag med i tävlingen. Det hade däremot Motalas två andra ryttarföreningar.

Nyckelryttarna hade två lag med och de placerade sig som tvåa och fyra. Motala ryttarförenings lag slutade på en tionde plats. Vann gjorde Åkerbo rid- och körsällskap medan Mantorpsryttarna klämde sig in mellan Nyckelryttarnas bägge lag.

Individuellt så hade dock Nyrk ett antal ekipage till start. I lätt E kat.c svarade malin Pettersson för en nollritt på Amazing Sunshine. I lätt D, kat. C red Martha Ringqvist felfritt på Gipsy Van Del Thoeve.

En bedrift hon upprepade i en lätt C, kat C och av bara farten så blev Martha också klubbmästare.

I lätt C kat. D hamnade Olivia Elf på Enya precis utanför placering trots en dubbelnolla. I samma klass fick Alva Österberg ett nedslag på Milan.

– En väldigt bra dag. Nu laddar vi för våra tävlingar på storhäst 2-3 juni. Då är det unghästar på lördagen och avdelning A-hästar på söndagen. Det kommer bli roligt, säger Adolfsson.