Nu ska det blir av, ett Motala marathon är under uppsegling och premiären är satt till lördagen den 17 mars 2018.

– Vi är några stycken som vill ha ett lopp att träna till, säger initiativtagaren Mikael Trieb, Ironman-triathlet på motionsnivå.

Mikael Trieb är en företagare som är 38 år och som har bott i Motala i elva år. Han är en sorts elitmotionär med passion för långa lopp.

Artikelbild

| LÖPNING. Motionsintresset är stort, vilket visas av Broloppet varje år.

Det är Trieb som lagt upp anmälningslista och ett facebook-event för det nya Motala marathon.

– Alla lopp är från maj till september, då är det helt späckat i kalendern. Men vi vill ha något lopp på vintern också, något att se fram emot tidigt som mål för träningen, säger Mikael Trieb.

Trieb har pratat lite löst med Svenska friidrottsförbundet om att sanktionera loppet och med Maifs friidrottsklubb om att arrangera.

Men eventuellt blir loppet osanktionerat och helt i privat regi.

– Helt klart är att det blir någonting. Men det kan bli ett begränsat antal platser. Vi gör det inte för att tjäna pengar utan för att få springa, säger Trieb.

Ett 40-tal löpare har redan anmält sitt intresse på internet.

Banan blir en halvmara på 2,1 mil som går via Strandvägen, Södra hamnen, Motalabron, Råssnäs, Varamon, Metallvägen, Borenshult och kanalbanken.

Maratonlöparna kommer att springa banan två varv.

För Mikael Triebs egen del blir Motala marathon en del i uppladdningen inför de tre Iron man som han ska genomföra i sommar. Först i norska Haugesund, sedan i svenska Kalmar och så avslutning i spanska Barcelona.