MHC-forwarden ägnade en del av förmiddagen åt att surfa runt på olika sajter och sociala medier för att läsa om det som skrivits kring onsdagskvällens skandalmatch i Värnamo.

– Det blir ju så, man vill läsa vad som skrivs. Det är nog det mest udda jag någonsin kommer få uppleva inom hockeyn, säger MHC:s Martin Carlberg.

LÄS OCKSÅ: Jätteskandal i Mjölbys kvalmatch

Artikelbild

Enligt Carlberg var båda lagen fullt medvetna om att det var fem minuters förlängning och inte tio, vilket också påtalades för domartrion.

– De vägrade lyssna, så vad skulle vi göra? När väl pucken släpptes så var det bara att köra, även om man hörde att det diskuterades i båda båsen, säger Martin Carlberg.

Han ger sin syn på vad som hände efter matchslut.

– När vi satt i omklädningsrummet märkte man att det hände något i korridoren. Först fattade vi inte vad det var frågan om.

LÄS OCKSÅ: Efter skandalen: Så agerar MHC

Men straffar blev det, trots att vaktmästarna plockat bort målen och att sekretariatet fick starta upp hela systemet igen. I Mjölby bytte tre utespelare plus målvakten Anton Dunåker om för att lägga straffar. Resten av laget stod i båset i mjukisbyxor och kollade. En del, som Daniel Hjärtstrand på bilden, passade på att få i sig lite mat.

– För oss var det väldigt mentalt jobbigt att slå straffar i en match som vi redan vunnit, säger Martin Carlberg.