Finspångs bästa lag Torstorp vann på sin reservarena, Grosvads konstgräs uppe vid skogen, med hela 6–1 (2–0). Torstorp, som normalt spelar på idylliska Atlaslunden, är ett mer etablerat lag på den här nivån.

Men 6–1 speglade inte matchbilden. Det var lite som det kan bli i bandy, att det rinner iväg på slutet när det ena laget chansjagar för att komma i kapp.

MAI vann mot Torstorp med 5–2 på försäsongen. Men fick nu bita i gräset rejält efter premiärsegern mot Skärblacka.

Artikelbild

| Depp i Mjölby AI, men Dzenis Halilovic jublar efter sitt 4–1-mål för Torstorp. Till slut vann hemmalaget med hela 6–1 på Grosvad.

– Det var en extrem utdelning med två mål på stopptid nu. Vi lärde oss av träningsmatchen då vi hade trebackslinje. Det går inte mot Emil Dagnäs. Nu hade vi fyra backar och spelade mer kompakt. Mjölby fick ha initiativet och vi ställde om, säger Torstorps tränare Daniel Helmesjö.

MAI-tränaren Daniel Friberg var inte nöjd med storförlusten.

– En genomklappning, vi bjuder ju på sex mål. Vi är klena i straffområdet och jag är besviken på insatsen och hur vi agerar i avgörande lägen, säger Friberg.

Daniel Helmesjö säger fortsatt att MAI är ett topplag, men Daniel Friberg ser rött när han får höra det.

Artikelbild

| Adin Pehilj är bolltrygg på Mjölby AI:s mittfält, men Torstorp var tuffare på Grosvad.

– Jag är så trött på det där snacket. Vi ska kämpa för att hänga kvar, det är där vi är, säger Friberg.

MAI fick smällar på både målvakten Axel Lundquist och måltjuven Dagnäs, men oklart hur allvarligt. Dagnäs, som utgick med sträckning, trodde han skulle kunna spela mot Vimmerby hemma på fredag. Lundquist spelade hela matchen och får testas på kommande träningar.

Artikelbild

| Mjölby AI:s Markus Nikkanen kom i en del offensiva attacker, men inte så många.

Målen: 1–0 (17) Linus Andersson, 2–0 (41) Sanel Hamzic, 3–0 (53) självmål, 3–1 (74) David Lundgren, 4–1 (80) Dzenis Halilovic, 5–1 (90) Alen Nailovic, 6–1 (92) Ola Pynnönen.

Publik: 193.