Karlsson är en av nyckelfigurerna när Solfjäderstaden möter Åby i Motala sporthall på söndagen, i det tv-direktsända östgötaderbyt i ettan.

– Didrik är en spelare vi behöver se upp med, en vass målskytt. En spelare som kan göra mål på alla möjliga sätt, säger Åbys tränare Magnus Bagge.

Åby har inlett ettan lysande med fem raka segrar och bara en tappad poäng. Norrköpingslaget är favorit i derbyt, med målskyttar som Jonathan Pegler, Jimmy Bagge och Mathias Pettersson.

Artikelbild

| MOT GAMLA LAGET. För tre och ett halvt år sedan kom Didrik Karlsson hem till Motala och Solfjäderstaden. Nu får han möta sitt gamla lag Åby.

Tre ordinarie spelare saknas, Olle Strid, Marcus Bohman och Patrik Barman.

Åby har respekt för Solfjädern.

– Jag förväntar mig en kämparmatch. De har gått bra hittills och kämpar för att hänga kvar. Det är en jämn serie, även om vi dragit ifrån, säger Magnus Bagge.

Didrik Karlsson själv, nyligen utsedd som åtta på lokala idrottens heta lista, ser sig som gammal i gamet, trots att han bara är 26 år. Han var piggare när han var 20, säger han.

Samtidigt är Didrik imponerad av Fjäderns start, det har gått bättre än han vågade tro på förhand.

– Vi är ett bra gäng och gör vårt bästa i varje match. Vi ska spela vårt spel i derbyt, säger forwarden.

Vad säger du om Åby?

– Det finns många spelskickliga spelare som är bra med boll. Men vi kan slåss om tre poäng, vi är bättre nu än i DM (förlust med 0–5), säger Didrik Karlsson.

Solfjäderstadens tränare Kristofer Vestergaard säger att det inte är några problem att tända laget till derbyt. Det handlar i stället om att hitta struktur och värdera lägen.

– Åby är bra, men inte omänskliga. Om defensiven är bra kan vi slå alla lag, säger Vestergaard.

Matchstart söndag klockan 17 i Motala sporthall.

Solfjäderstadens lag, målvakter: Linus Staaf (Marcus Levin). Förstafemman: Christoffer Jonsson, John Fransson, Didrik Karlsson, Joacim Karlsson, Victor Schelin. Andrafemman: Marcus Sjöholm, Hampus Karlsson, Mattias Hjalmarsson, Fredrik Nyman, Fredrik Ählström. Tredjefemman: Jesper Bååth, Kim Söderstedt, Anton Abrahamsson, Joel Hermansson, Henric Danielsson.